Patru localități din Gorj, în scenariul roșu

Rata de incidenţă a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit 3 la mia de locuitori în comunele Crasna, Godinești, Samarinești și Roșia de Amaradia, prag de la care certificatul verde devine obligatoriu pentru accesul în restaurante sau la nunți.

În comuna Crasna, rata de infectare este de 5,09, aici fiind raportate, în ultimele două săptămâni, nu mai puțin de 24 de cazuri de coronavirus.

La limita de intrare în scenariul roșu se mai află și comuna Drăgotești, cu o incidență de 2,91.

În șase comune s-a depășit pragul de 2 cazuri la mia de locuitori (Telești, Stănești, Stejari, Mușetești, Logrești și Jupânești), iar în alte 19 localități, rata de infectare este mai mare de 1 (Novaci, Schela, Prigoria, Bîlteni, Bălești, Glogova, Arcani, Bumbești-Jiu, Aninoasa, Scoarța, Văgiulești, Bengești-Ciocadia, Hurezani, Baia de Fier, Târgu-Jiu, Alimpești, Polovragi, Tismana și Turceni).

În municipiul Târgu Jiu, în ultimele 14 zile, s-au raportat 112 cazuri de Covid.

În schimb, sunt 10 localități în care nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus. Este vorba de comunele Bărbătești, Bolboși, Borăscu, Brănești, Bumbești-Pițic, Crușeț, Ionești, Licurici, Mătăsari și Turcinești.

Rata de infectare la nivelul județului Gorj este de 1,11.

Galerie foto


Vizualizări: 6,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: