Patru proiecte ale Primăriei Târgu Jiu pe programul Centenar

Primăria Târgu Jiu a obţinut aprobare pentru derularea a patru proiecte care vor fi finanţate prin programul Centenar. “Primăria Târgu Jiu a câștigat toate cele patru proiecte pe care le-a depus. Este vorba de proiecte prin care dorim tipărirea unor lucrări cum ar fi «Mărturii din primul război mondial în județul Gorj», realizată de Gabriel Sarcină. Lucrarea a fost deja tipărită, aprobată într-o sesiune anterioară. Un alt proiect se referă la o revistă de benzi desenate destinată copiilor din Târgu Jiu, cu povești despre eroii gorjeni din primul război mondial”, a spus viceprimarul Adrian Tudor.

Al treilea proiect se referă la realizarea unui Muzeu al Ministerului Trebilor Din Lăuntru, Ministerul de Interne de astăzi, o iniţiativă a rezerviştilor din MAI. “Este un proiect care a fost aprobat, va fi un centru de documentare unde vom găsi documente, imagini despre gorjeni care au avut prilejul de a activa în minister, despre eroii acestui minister, cum ar fi comisarul Ioan C. Popilian”, a explicat Tudor.

Primăria Târgu Jiu, prin Centrul Brâncuși, a depus un proiect și pentru realizarea Congresului Internaţional Constantin Brâncuși. “Anul acesta împlinim 80 de ani de când acest minunat ansamblu este găzduit de municipiul Târgu Jiu”, a mai spus viceprimarul, adăugând că nu ştie sumele aprobate pentru fiecare proiect. (A.A.)

Vizualizări: 792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: