PD-L nu are destui membri să facă alegeri

Nicolae Daviţoiu, încă preşedinte la PD-L Târgu Jiu, a participat ieri la o emisiune la TV Sud, unde a spus că reconstruirea partidului este una foarte grea. Daviţoiu a spus că sunt filiale în care consilierii au sprijinit candidaţii altor formaţiuni şi care trebuie refăcute în totalitate.

Reporter: Cât de greu este de reconstruit filiala PD-L Gorj?

Nicolae Daviţoiu: Este destul de dificil, pentru că sunt localităţi în care chiar şi consilierii noştri au sprijinit la alegerile parlamentare candidaţii USL sau PP-DD. Trebuie făcută ordine la nivel de judeţ, făcute alegeri libere în toate filialele. Este destul de greu pentru că trebuie să ai o bază largă de selecţie, să ai între 50 şi câteva sute de membri în fiecare organizaţie.

Rep.: Mai vine lumea către PD-L?

N.D.: Gorjul este un judeţ roşu de la revoluţie. Este foarte greu să atragem oameni către noi, era greu şi când eram la putere. Bine, la putere la nivel central, pentru că în Gorj tot timpul a fost la putere PSD. Oricum, cei care vin acum către noi vor rămâne oameni de bază ai partidului în continuare.

Rep.: Veţi face parte din echipa noului preşedinte Ion Cupă?

N.D.: Aştept să văd care va fi echipa care se va constitui şi ce viziune va avea. Din câte ştiu eu, la nivel central s-a luat decizia ca toţi candidaţii de la alegerile parlamentare trebuie să facă parte din CODA, pentru că ştiu foarte bine care sunt probleme de care s-au izbit.

Rep.: Vor fi excluşi din partid primarii care au susţinut USL?

N.D.: Eu cred că astfel de propuneri trebuie să vină din partea candidaţilor de pe colegiile respective. Şi în cazul consilierilor, dacă se va demonstra că au trădat, vor fi excluşi. Dar trebuie o analiză serioasă, pentru că s-ar putea să fie şi multe intoxicări.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: