Nicoleta Mocioi a renunţat la presă pentru a face politică

Niculina Mocioi, Nicoleta, cum o ştiu prietenii, a renunţat la presă pentru a face politică. A rămas doar cu atribuţii administrative în cadrul firmei care deţine ziarul Pandurul, renunţând la cele editoriale. Spune că nu regretă, deoarece „a construi un partid s-a dovedit o provocare la fel de mare”.

Reporter: Eşti colega noastră, dar o să te rugăm să te prezinţi în câteva cuvinte alegătorilor tăi, acum că ai ales calea politicii.

N.M.: Am 33 de ani, o fetiţă, Roberta, în clasa I. Lucrez în media încă din vremea studenţiei. Am lucrat şi în presa scrisă, şi în radio, şi în televiziune. Acum sunt administrator şi acţionar la firma care deţine ziarul Pandurul şi sunt foarte mândră de echipa pe care o am aici. Mie îmi place munca în echipă şi asta încerc să fac oriunde mă implic, şi la firmă, şi la partid.

Reporter: De ce ai lăsat presa pentru politică?

N.M.: Am intrat în politică la începutul acestui an şi a fost o decizie greu de luat, pentru că asta a însemnat să renunţ la orice fel de atribuţii editoriale, atunci firma noastră avea şi o televiziune, făceam emisiuni. Am renunţat la ceva ce îmi plăcea foarte mult, dar nu sunt dezamăgită, pentru că a construi un partid s-a dovedit o provocare la fel de mare.

De ce PP-DD? Vreau să vă spun că era un partid foarte iubit în familia mea încă înainte să fac eu pasul spre politică. Este partidul care le-a redat încredere în viitor părinţilor mei, vecinilor mei, o stare de spirit pe care am simţit-o încă de acum un an şi m-a influenţat în alegerea făcută. Sigur, conjunctura a fost cu totul alta, cei de la PP-DD căutau un bun organizator, pentru că se apropiau alegerile locale şi erau multe hârtii de făcut. Cineva m-a recomandat pe mine şi încă din prima zi am primit funcţia de secretar executiv. Am reuşit, cu echipa de atunci, cu 14 sau chiar 16 ore de muncă pe zi, să avem liste complete în aproape toate localităţile, să avem în jur de o mie de candidaţi cu dosare făcute ca la carte, ceea ce nu este uşor pentru un partid în formare. Pentru că toate hârtiile şi implicit toţi oamenii treceau pe la mine, după demisia fostului preşedinte Mihai Prunariu, am devenit vrând-nevrând omul care a trebuit să ţin partidul în mână, alături de preşedintele interimar Cătălin Zamfira, cu care fac acum echipă, el candidând la Senat pe acelaşi colegiu pe care eu candidez la Camera Deputaţilor.

Reporter: Care este principalul obiectiv electoral al PP-DD?

N.M.: Un partid, mai ales un partid aflat la guvernare, cum o să fim noi după 9 decembrie, funcţionează în baza un program politic, la care subscriu toţi parlamentarii. O parte din programul nostru este arhicunoscut, dacă este să mă refer numai la susţinerea micilor întreprinzători cu 20.000 de euro pentru a porni o mică afacere. Şi chiar dacă mulţi iau în derâdere acest proiect, să ştiţi să alegătorii iau lucrurile în serios. Mai ales în mediul rural, oamenii mi-au povestit ce afaceri vor să pornească cu aceşti bani. O mică patiserie lângă şcoală, un centru de colectare a fructelor de pădure, unii vor să facă maxi-taxi sau transport de marfă, alţii vor să facă un mic magazin la poartă sau să dezvolte o afacere pe care deja o au. Proiecte locale? Proiectele pleacă întotdeauna dinspre comunitate. Primarii vor avea sprijinul parlamentarilor PP-DD pentru derularea proiectelor pe care le au, fie că vorbim de infrastructură (canalizare, apă, şcoli, spitale), fie de atragerea de investitori.

Un parlamentar face legi, votează legi şi este important să o facă cu bună credinţă şi în folosul public.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: