Bondoc (CJAS Gorj): Voi participa la concurs

Daniel Bondoc, noul preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, numit în funcţie săptămâna trecută, după demiterea lui Gheorghe Cocină, a declarat într-o conferinţă de presă că Spitalul Judeţean va avea management privat până la sfârşitul acestui an. Mai mult, Bondoc a spus că nu va face schimbări în organigramă, dar că va participa la concurs.

Reporter: Veţi schimba conducerea Spitalului Judeţean?

Daniel Bondoc: Cred că este unul din primele spitale care face aşa ceva şi automat şi pentru Casa Judeteană este o noutate relaţia cu un spital de stat condus de un manageriat privat. Din câte ştiu eu doar spitalul de la Călăraşi mai încearcă aşa ceva, unde totul este în faza de probe. Judeţul Gorj va fi unul din pionierii acestui sistem care o dată cu noua Lege a Sănătăţii se va iniţia peste tot.

Rep: Managementul va fi asigurat de o persoană sau de o firmă?

D.B: Din ce ştiu de la preşedintele Consiliului Judeţean Gorj dosarul se va urca pe SEAP. O dată ce va fi public vom şti mai multe. Ori va fi o conducere privată, ori o firmă privată. E una dintre soluţiile pentru ca Spitalul Judeţean să evolueze şi să aibă servicii mai bune. Această echipă de conducere privată va avea un contract clar, cu termeni foarte bine stabiliţi.

Rep: Ce obiective aveţi în acest mandat?

D.B.: Un obiectiv este asigurarea finanţării pentru anul 2012. Bugetul pentru acest an a fost realizat anul trecut şi ca de obicei nu se asigură în totalitate finanţarea pentru 2012. Este vorba de trimestrul IV, iar din câte ştim prin rectificarea de Guvern din august se va asigura finanţarea pentru întregul an.

Rep: Aţi fost numit director, veţi face schimbări în organigramă?

D.B.: Deocamdată eu sunt numit cu delegaţie, urmând să se organizeze un concurs la nivel naţional cu presedinţi - director generali. Nu CJAS Gorj hotărăşte ce se va întâmpla la nivel local. Se va organiza concurs în minim 30 de zile, probabil undeva în toamnă. Din câte ştiu eu nu se vor mai opera schimbări, probabil până la concurs. Voi participa la concurs.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: