PE - Eduard Berca: Am găsit oameni cu apă în case

Eduard Berca, candidatul PDL la Primăria Târgu Jiu, a criticat ieri o decizie a Consiliului Local. Berca a declarat într-un interviu că are o hotărâre a Consiliului Local Târgu Jiu care arată cum consilierii locali au aprobat ca fondurile pentru reţelele de canalizare să fie redirecţionate spre alte domenii. Berca spune că acest lucru este o dovadă de inconştienţă, mai ales că în întâlnirile cu oamenii aceştia s-au plâns că le intră apa în curţi şi case. Mai mult, acesta a spus că, dacă va ajunge primar, primul care va fi demis este directorul Aparegio, Ion Popescu.

Reporter: Cum merge campania? Cum vă primesc târgujienii?

Eduard Berca: De câteva zile am tot colectat problemele cu care se confruntă cetăţenii din Târgu Jiu. Duminică am ajuns în zona Panduraşul şi am stat de vorbă cu peste 50 de oameni care s-au adunat acolo ad-hoc şi evident că, date fiind condiţiile meteo, s-au plâns de înfundarea canalizărilor. Au identificat problema, respectiv construcţia proastă a căminelor de vizitare care obturează conductele. Oamenii spun că s-au plâns de multe ori Primăriei şi Consiliului Local, dar nu s-a întâmplat nimic. Asta în condiţiile în care de la 1 iulie Aparegio scumpeşte apa şi canalizarea. Mai mult decât atât, în 22 mai anul curent, este aprobată o hotărâre de Consiliu Local, pe care v-o pot pune la dispoziţie, prin care se iau bani de la canalizări şi se pun în altă parte. Primul lucru pe care l-am făcut, am întrebat consilierii noştri, care spun că nu au fost convocaţi. Au spus că nu au fost anunţaţi, nu au participat la această şedinţă. Deci, banii s-au dus în altă parte, în contextul avertizărilor meteo. Mie personal mi se pare nesimţire curată şi inconştienţă să scumpeşti şi apa şi canalul, iar oamenii să nu poată beneficia de servicii la standardele normale. În condiţiile în care cunoşteau avertizările meteo să iei bani de la canalizări… Cetăţenii care stau cu apa în curte şi în case cred că ştiu că s-au pripit când şi-au exprimat opţiunea de vot.

Reporter: Cine sunt inconştienţii? La cine vă referiţi?

Eduard Berca: La cei care au decis acest lucru. Mă refer la hotărârea Consiliul Local prin care se taie bani de la canalizări pe trei zone ale oraşului şi se duc în altă parte. De obicei sunt propuse şi aprobate de Consiliul Local. Inconştient este cel care a propus.

Reporter: Cum aţi acţiona într-o astfel de situaţie?

Eduard Berca: Dacă voi fi ales primar, primul lucru pe care-l fac este acesta. Îl demit pe acest director incompetent de la Aparegio şi garantez că voi găsi soluţii ca să nu se ajungă la scumpirea apei şi a canalului. Iau de la costurile de întreţinere de exemplu. Faptul că nu avem apă suficientă va conduce spre investiţii

Reporter: Şi totuşi, cine a propus mutarea banilor de investiţii?

Eduard Berca: Dacă primarul propune, deşi cred că a propus pe baza unui referat, poate a fost indus în eroare, deci cel care a propus, dă dovadă de inconştienţă, mai ales că în Târgu Jiu erau super necesare investiţiile în canalizare.

Tarifele la apă în Craiova vor deveni mai mici decât la Târgu Jiu. Avem o sută şi ceva de km de conductă care duce apa la Craiova. În schimb, noi am săpat puţuri de aducţiune care sunt colmatate şi la care vom propune investiţii de decolmatare.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: