Pecingină: În Panduraş sunt fiţe la principală, în rest oameni neglijaţi

Cartierul Panduraş, recunoscut ca fiind unul de fiţe, este de fapt, un ghetou în adevăratul sens al cuvântului. Candidatul PP-DD la postul de primar al municipiului Tg-Jiu, Gheorghe Pecingină, a mers în cartierul Panduraş pentru a afla problemele oamenilor şi a găsi, împreuna cu ei, soluţii. Doar prima stradă este asfaltată, celelalte sunt doar pietruite. Zona este adevărat focar de infecţie dacă ţinem cont atât de deşeurile menajere care zac în mormane pe străzi şi pe lângă case, cât şi datorită canalizării în care se scurg dejecţiile de la padoc.

Locuitorii cartierului Panduraş din Tg-Jiu sunt în pericol de a contacta boli grave, ţinând cont de faptul că dejecţiile de la padocul de câini se scurg într-un canal, care, la rândul său se duce în cele trei lacuri din zonă. Cartierul, recunoscut ca fiind unul cu pretenţii, este de fapt un focar de infecţie, iar străzile sunt exact ca în urmă cu 50 de ani. Candidatul PP-DD la Primăria municipiului Tg-Jiu, Gheorghe Pecingină, a  discutat cu oamenii şi i-a asigurat că reabilitarea străzilor din cartierul lor este o prioritate în programul său. ”Am în programul meu şi reabilitarea acestor străzi. De altfel, acest cartier este considerat de fiţe, însă, este astfel doar prima stradă. Apoi, urmează oameni normali, săraci, care sunt neglijaţi”, a declarat Gheorghe Pecingină.

Câinii, mai importanţi

Oamenii se plâng că administraţia locală se îngrijeşte mai mult de câini, decât de oameni, afectaţi grav de poluarea cu dejecţii provenite de la padoc. ”Canalizarea n-a făcut-o pentru noi. A făcut-o pentru câini. Toată mizeria se în lacul de acumulare. Oamenii sunt contaminaţi. Miroase insuportabil.”, a mărturisit un localnic.

Munţii de gunoaie au uimit candidatul PP-DD Gorj care nu-şi imagina că în secolul XXI, mai sunt zone în municipiul reşedinţă de judeţ, într-o asemenea stare. Gheorghe Pecingină a precizat că trebuie realizat un studiu de pre-fezabilitate privind sistematizarea cartierului respectiv, astfel încât şi oamenii şi câinii să trăiască în condiţii decente. 

Focar de infecţie şi la blocuri

Mihai Prunariu, candidatul PP-DD la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, şi Gheorghe Pecingina, candidatul la Primaria municipiului Tg-Jiu au continuat programul electoral cu o vizita, la caminele de nefamilisti din zona Artego. Si aici, conditiile de trai sunt greu de imaginat. Oamenii s-au plâns că plătesc sume mari la asociaţie în raport cu condiţiile mizere de trai. Spun ca au goange în case, copiii lor sunt în pericol de a se îmbolnăvi din cauza igrasiei şi nu au nici căldură. Aici au găsit oameni care trăiesc în condiţii mizerabile, la limita sărăciei şi în perfectă simbioză cu insecte şi alţi paraziţi. Mai multe femei s-au plâns că li s-au îmbolnăvit copiii din cauza igrasiei de pe pereţi. Candidatul PP-DD la Primăria Tg-Jiu, Gheorghe Pecingină, şi Mihai Prunariu, candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, au promis că în situaţia în care vor fi aleşi vor face în aşa fel încât întreg municipiul să poată avea rangul de oraş, nu doar zona centrală.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: