Pe șefa ISJ Gorj o amuză situația noii grădinițe din Turburea, care stă goală

Scandal cât casa într-o localitate din judeţul Gorj. Motivul este legat de o grădiniţă nou înfiinţată, iar până la o dispută între primar şi inspectoratul şcolar nu a fost decât un pas. Unitatea şcolară stă aproape goală, deşi este utilată cu toate cele necesare, iar zeci de preşcolari învaţă în clădiri nu tocmai conforme. Primarul acuză că educatorii nu vor să se mute din ambiţie.

Aproape 2 milioane de lei este suma pe care primarul din Turburea a cheltuit-o din fonduri europene pentru a moderniza o grădiniţă din satul Poiana. Nu mai puţin de 70 de copii ar trebui să înveţe în noua unitate şcolară, însă primarul acuză cadrele didactice de indiferenţă.

Deşi spune că are toate avizele obţinute, primarul îi vede vinovaţi pe cei din sistemul de educaţie. ”Inspectoratele şcolare nu se apleacă asupra situaţiei. Vin cu tot felul de tertipuri că nu este aviz de colo, că nu este de colo. Uitaţi! Am aici avizele. Atunci când începi o construcţie şi faci ceva, nu poţi face fără avize”, spune Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Primarul spune că nu se opreşte aici şi va merge până la nivel de minister. ”Vom vedea. Vom merge până la nivel de minister, ne luăm clădirea şi facem un after-school, asta este. Îmi pare rău la câtă muncă s-a prestat aici”, a mai declarat primarul.   

La nici 30 de metri de noua construcţie se află alte clase de preşcolari. Părinţii spun că îşi doresc ca micuţii să fie transferaţi în noua clădire. ”Grădiniţa este dotată cu toate cele corespunzătoare. Au băi, plasmă, totul bine. Doresc ca şi celelalte mămici să fie de acord (...) Au toaletele acolo în interior, nu ca aici în curte. Am înţeles că este mult mai dotată, cu încălzire centrală. (...) Erau condiţii puţin mai rele aici. Noua grădiniţă este foarte frumoasă, condiţii bune. Este mult mai frumos decât la oraş”, au spus câțiva părinți.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj contrazice afirmațiile primarului, declarând faptul că acesta nu a reuşit să îşi obţină avizele la timp. ”Sunt amuzată, dar şi dezamăgită de aceste afirmaţii pe care le aruncă în spaţiul public, nefondate. Noi cunoaştem situaţia. Dumnealui are un corp de clădire nou. Problema este că nu are nici avizele necesare pentru a funcţiona”, a spus Dana Constantinescu, inspector șef al ISJ Gorj.

Galerie foto







Vizualizări: 2,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: