Pedeapsă majorată pentru crima din piață

Verdict definitiv în cazul gorjeanului care în primăvara anului trecut a omorât în bătaie un bărbat de 60 de ani în zona Pieței 9 Mai din Târgu Jiu. El va sta 12 ani în spatele gratiilor, după ce inițial Tribunalul Gorj a dictat o pedeapsă de un deceniu de pușcărie. Agresorul este obligat de instanță să achite daune materiale majorate către fiul victimei. 

„Desfiinţează în parte sentinţa apelată, pe latură penală şi civilă şi, rejudecând: Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului Buzera Spiridon Claudiu pentru infracţiunea de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.pen. de la 10 ani închisoare la 12 ani închisoare. (...) Majorează suma la care a fost obligat inculpatul către partea civilă Balaci Adrian Constantin, cu titlu de daune materiale, de la 10.360 lei la 17.166 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu sunt contrare prezentei. Definitivă”, se arată în minuta sentinței din 7 iulie a Tribunalului Gorj.

Bărbatul va trebui să achite fiului victimei și daune moale în sumă de 20.000 lei.

„Inculpatul şi victima se cunoșteau, aceasta din urmă fiind o persoană în vârstă de 60 de ani, care obișnuia să frecventeze localul deținut de inculpat. În seara zilei de 26.04.2021, ambii fiind sub influența băuturilor alcoolice, au avut un conflict în apropierea terasei, care a dus la decesul victimei”, potrivit rechizitoriului.

Victima a fost împinsă în gardul ce desparte tarabele comercianților din piaţă de cârciumă, s-a dezechilibrat şi a căzut lat la pământ. Bătaia a continuat, bărbatul fiind lovit cu piciorul în zona abdomenului şi a coastelor și lăsat să zacă în stradă.

Legiștii au constatat că moartea bărbatului a fost violentă: „Loviturile aplicate de inculpat au fost multiple şi au vizat zone vitale ale corpului, respectiv cap, torace (fracturi costale) şi abdomen (existând ruptură de mezenter, de mezo-colon şi de hil hepatic)”.

Vizualizări: 2,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: