Pedepse pentru Stăncioi şi banda sa de spărgători de vile de lux. Cât au primit!

Minivacanța de Rusalii nu i-a adus lui Petre Stăncioi și vreo veste bună, din spatele gratiilor individul aflând pedeapsa pe care o are de executat în dosarul în care a fost judecat alături de alți complici de-ai săi pentru furturile comise în perioada sărbătorilor de iarnă de la sfârșitul lui 2015 și începutul lui 2016. Un om de afaceri și o avocată i-au căzut acestuia victime, Stăncioi monitorizând casele acestora zile întregi pentru a pune la punct un plan pe care îl credea infailibil. A fost prins însă de polițiștii gorjeni în doar câteva săptămâni, ulterior instanța plasându-l în arest la domiciliu, de unde însă a fugit, fiind prins din nou de către polițiști. Individul care la începutul anilor 2000 incendia mașinile sau apartamentele unor polițiști care îi încurcau „afacerile” ar urma să stea câțiva ani în spatele gratiilor pentru faptele de acum, dacă pedeapsa rămâne definitivă.

 „Condamnă inculpatul Stăncioi Petre, recidivist, în prezent deținut în Penitenciarul Craiova, la pedeapsa 3 ani închisoare (fapta săvârșită în dauna părților civile Crăc Nicolae Cristi și Crăc Cristina). (…) Condamnă inculpatul Stăncioi Petre, la pedeapsa 3 ani și 6 luni închisoare (fapta săvârșită în dauna părții civile Dondera Anca). (…) Contopește pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare, la care adaugă un spor reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 4 ani și 6 luni închisoare. Deduce din pedeapsa stabilită reţinerea și arestul la domiciliu de la 28.01.2016, la 24.05.2016 și arestul preventiv de la 14.06.2016, la zi. Menține starea de arest a inculpatului”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.  Aceeași pedeapsă a fost dispusă și față de un alt inculpat din dosar, Viorel Constantin Stăniloiu, în timp ce un alt inculpat, Aron Valentin Bubăciosu, ar urma să execute 3 ani și 6 luni, el fiind implicat doar în unul din cele două furturi. O pedeapsă de 2 ani, cu suspendare, a fost dispusă și față de Ion Roșca, un complice al lui Stăncioi, alte două ajutoare ale acestuia, Constantin Vâlceanu și Constantin Bogdan Căzănel, fiind condamnați fiecare la câte 200 de zile amendă, valoarea unei zile fiind de 40 de lei.

Despăgubiri

Instanța a dispus și în privința despăgubirilor la care au dreptul cei de la care Stăncioi și gașca sa au furat bijuterii, bani, ceasuri sau chiar un seif  cu mai multe obiecte prețioase, sumele nefiind deloc unele de neglijat. „Admite acțiunea civilă a părților civile Crăc Nicolae Cristi și Crăc Cristina și obligă, în solidar, inculpații Stăncioi Petre și Stăniloiu Constantin Viorel, la plata către aceștia a sumei de 100.000 de lei despăgubiri civile. Admite în parte acțiunea civilă a părții civile Dondera Anca și obligă, în solidar, inculpații Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel și Bubăciosu Aron Valentin, la plata către aceasta a sumei de 135.000 de lei despăgubiri civile și 20.000 de lei daune morale. (…) Dispune confiscarea de la inculpații Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel și Bubăciosu Aron Valentin a sumei de 22.000 de lei și de la inculpații Stăniloiu Constantin Viorel și Bubăciosu Aron Valentin a sumei de 62.000 de lei.”, a decis instanța. Judecătorii au dispus și confiscarea unor bunuri de care hoții s-au folosit în comiterea furturilor, pe lista obiectelor confiscate fiind un levier metalic, mănuși și o șurubelniță, lui Stăncioi urmând să îi fie însă restituit un autoturism ce îi fusese indisponibilizat la momentul deschiderii anchetei.

Vizualizări: 4,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: