Pediatria, reabilitată din taxele unui simpozion medical

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va organiza, în perioada 19-22 iulie, un amplu simpozion medical. Circa 600 de invitaţi din toată ţara, cadre medicale, furnizori şi producători de medicamente, vor lua parte la acest eveniment. Cu taxa colectată de la participanţi, conducerea spitalului vrea să reabiliteze secţia de Pediatrie.

Simpozionul „Actualităţi medicale în 2018, paşi spre viitor în medicină” este organizat în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Colegiul Medicilor Gorj. Evenimentul are ca scop prezentarea ultimelor tendinţe în domeniul medical. „Este o întreagă echipă de lucru, de organizare. Trebuie să asigurăm cazare, masă. Vom organiza şi vizite la Rânca, Hobiţa, la Mănăstirea Tismana. Avem o serie întreagă de profesori universitari care vor prezida şi care fac parte din comitetul de organizare, în frunte cu domnul profesor universitar doctor Dorel Săndel, preşedinte al Asociaţiei Române de ATI. Vor primi 32 de credite din partea Colegiului Medicilor”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Conducerea spitalului spune că nu va cheltui un leu pentru organizarea simpozionului. Cheltuielile vor fi asigurate din taxa pe care o vor achita participanţii. „Din banii care vor rămâne, vor veni şi firme care îşi vor prezenta medicamentele, deci vor fi şi sponsori, şi din taxele de participare, Spitalul Judeţean urmăreşte să reabiliteze în totalitate secţia de Pediatrie. Reprezentantul nostru a fost la Cluj pentru a face contracte cu o parte din profesorii universitari care fac parte din comitetul de organizare, a fost şi la Craiova. În funcţie de confirmări vom stabili şi taxa de participare”, a mai spus Gigel Capotă.

Reabilitarea şi modernizarea secţiei de Pediatrie se ridică la un milion de lei. Conducerea spitalului vrea să găsească şi alte surse pentru a face investiţiile necesare, dacă nu se vor strânge suficienţi bani în urma simpozionului.

Vizualizări: 1,959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: