Peisaj dezolant în Parcul Coloanei Infinite: Gunoaie și stâlpi de iluminat la pământ

Stâlpi de iluminat puși la pământ, grămezi de nisip și de frunze sau gunoaie. Aceasta a fost imaginea cu care au fost întâmpinați turiștii care au vrut să vadă Coloana fără Sfârșit. Gunoaiele au fost strânse abia după ce imaginile au apărut în spațiul public.

Pe lângă gunoaie și grămezile de nisip care se întindeau pe câteva zeci de metri pătrați, o săpunieră „fixată” cu un cui într-un copac întregea peisajul dezolant din parcul care găzduiește capodopera lui Constantin Brâncuși. „Parcul Coloanei Infinite, gata de vizita experților UNESCO, care vor respinge încă o dată, după numai 4 ani de la eșecul anterior, candidatura Ansamblului Brâncuși pentru lista celor mai importante opere de artă ale umanității”, a scris jurnalistul Narcis Daju, pe Facebook. El a fost și cel care a semnalat problemele pe internet.

Coloana, tot în beznă

Parcul Coloanei fără Sfârșit a mai fost în centrul atenției și în vară când mai mulți târgujieni au organizat chiar și un protest în zonă pentru a atrage atenția asupra faptului că opera lui Brâncuși nu mai era luminată pe timp de noapte.

„De ani de zile, PSD ținea această operă în beznă. Noroc că a venit Romanescu și a reparat acest sistem de iluminare. Acum nu luminează că domnul primar face economii, dar este reparat complet și are și cablu”, a spus, ironic, jurnalistul Narcis Daju pe pagina sa de Facebook.

Tot acolo, Daju a postat și câteva fotografii cu mai multe grămezi de gunoaie și frunze. Acestea au fost îndepărtate de angajații de la Edilitara miercuri după-amiază.

Imaginile au stârnit reacții controversate, mulți internauți susținând că Brâncuși merită mai mult respect din partea autorităților locale. După câteva minute, în parc, și-au făcut apariția și câțiva angajați de la Edilitara care au făcut curățenie în zonă.

Galerie foto



Vizualizări: 685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: