Dotări de 50.000 lei la Centrul de Permanenţă Tismana

Localnicii oraşului Tismana, dar şi cei din comunele învecinate, nu vor mai trebui să meargă până la Târgu Jiu pentru mici urgenţe medicale. Centrul de Permanenţă Tismana va fi dotat cu aparatură medicală ce va fi achiziţionată la începutul anului viitor cu bani guvernamentali.

Centrul de Permanenţă Tismana funcţionează de şapte ani în blocul administrativ al primăriei din zona centrală a oraşului şi deserveşte cei aproximativ 7.300 de cetăţeni ai oraşului, pe cei din Godineşti, dar şi parţial pe localnicii din Peştişani sau Padeş. În cadrul acestui centru activează cinci medici de medicină generală. Primăria Tismana a obţinut suma de 50 de mii de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării, pentru dotarea centrului. Contractul de finanţare a fost semnat înainte de Crăciun, iar autorităţile locale vor demara procedurile de licitaţie pentru găsirea unui furnizor care să asigure aparatura necesară.

Este vorba de un ecograf digital, laringoscop standard, electrocardiograf cu mai multe linii, defibrilator, truse de microchirurgie şi produsele medicale aferente. „Este vorba de achiziţie de aparatură medicală, dotări care pot fi utilizate de medicii care fac de gardă la Centrul de Permanenţă, pentru că trebuie corelate din punct de vedere al caracteristicilor cu autorizările pe care le au medicii. Vor asigura îmbunătăţirea actului medical de urgenţă. În prezent, dotările sunt minime. În afară de un sterilizator şi câteva instrumente medicale, medicii trebuie să vină cu absolut tot ce este necesar în trusele cu care fac, prin rotaţie, de gardă. Dotările pe care le vom face acum sunt deosebite pentru nevoile centrului nostru”, a declarat Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.    

Primăria Tismana asigură o cofinanţare de 1.970 lei pentru achiziţia acestor dotări.

FINANŢARE

Autorităţile locale din Tismana speră ca la începutul anului viitor să mai semneze un contract de finanţare pentru un proiect major depus tot pe PNDL II. Este vorba de o finanţare de 6 milioane lei pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă. 

Vizualizări: 2,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: