Bani pentru şcolile şi profesorii din Târgu Jiu 

Primăria Târgu Jiu a primit sume importante de bani de la Finanţe, care în mare parte vor merge la unităţile şcolare de pe raza municipiului. Sumele au destinaţie precisă. O parte vor fi folosite pentru materialele necesare în şcoli, iar restul pentru achitarea drepturilor salariale. În acest sens, a fost nevoie de o rectificare a bugetului Primăriei Târgu Jiu pe anul 2017, rectificare care a fost aprobată în şedinţă de îndată a Consiliului Local Târgu Jiu care a avut loc joi, 21 decembrie.

Directorul economic al Primăriei Târgu Jiu, Narcisa Cristea, a explicat cum vor fi distribuiţi banii şi pentru ce vor putea fi utilizaţi: „Am primit adresa de la Finanţe, ne-au dat bani din cotele defalcate din TVA. 113 mii lei pentru învăţământ şi pentru alte cheltuieli 132 mii lei. În total 245 mii lei. Pentru învăţământ, avem pe standard cost, pe materiale, 98 mii lei, iar pe hotărâri judecătoreşti, pentru plata salariilor în unităţile de învăţământ, 15 mii lei”.

Alţi 97 mii lei au fost distribuiţi la creşele administrate de Direcţia de Protecţie Socială, iar 35 mii lei la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei. Din aceste sume se vor putea face doar cheltuieli materiale.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: