Pelerinaj la Poiana lui Mihai

Iubitorii de poezie şi muzică patriotă, autorităţi judeţene, dar și oameni de istorie se vor reuni la sfârșitul acestei săptămâni pentru a lua parte la un pelerinaj ce va avea loc la Poiana lui Mihai, din comuna Schela. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile.

Pelerinajul va începe de sâmbătă, 12 august, atunci când de la ora 09.00 este programată plecarea din Târgu Jiu. Odată ajunși în Poiana lui Mihai, participanţii vor proceda la instalarea în tabără. Seara va fi organizat un foc de tabără, iar la miezul nopţii se dă startul unui regal de muzică folk și poezie. „Nu vor lipsi nici filmele documentare, care au devenit deja tradiţie pentru iubitorii de istorie”, au transmis reprezentanţii Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.  

Duminică, de la ora 12.00, va avea loc o manifestare evocatoare închinată Voievodului Mihai şi împlinirii a 85 de ani de la ridicarea monumentului din poiana de la Schela. Aristide Şerbănescu, primarul comunei, va susţine o alocuţiune de deschidere, după care va urma un Te Deum în memoria voievodului şi a ctitorilor monumentului. Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Judeţean Gorj, va ţine o lecţie deschisă de istorie, urmând ca întreaga manifestare de la Schela să fie încheiată printr-un spectacol de muzică şi poezie patriotică dedicat evenimentului. Pelerinajul este organizat de Școala Populară de Artă, Consiliul Judeţean Gorj, Instituţia Prefectului, Primăria Schela, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului, Administraţia Ariei Naturale protejate Nordul Gorjului de Vest - Camera de Comerţ și Industrie România-Japonia, și alţii.

Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: