Penibil! Cîțu și-a depus mandatul

Liberalii au fost nevoiți joi să recunoască faptul că l-au propus pe Florin Cîțu premier doar pentru ca acesta să nu fie votat. În plină criză generată de coronavirus, partidele au anunțat că îl vor vota pe Cîțu, spre spaima liberalilor.

Cu câteva minute înainte să înceapă votul în plen, Florin Cîțu și-a depus mandatul. Surse politice spun că a făcut-o cu acceptul președintelui Klaus Iohannis și al președintelui PNL, Ludovic Orban.

Urmează ca Iohannis să anunțe un nou premier desemnat, care va propune iar miniștri care vor fi audiați și așa mai departe. Deși am fi putut avea de azi un guvern legitim, criza a fost prelungită de liberali cu cel puțin două săptămâni.

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a avut o explicație halucinantă. ”Cîțu a făcut un gest de mare repsonsabilitate și a luat decizia pe baza unui singur principiu: Atunci când România este în război cu coronavirsul, niciodată comandatul nu părăsește linia frontului. Cîțu s-a consultat cu colegii și a luat decizia să facă acest pas, iar prin decizia lui, practic Ludovic Orban, omul care a gestionat de la început, are obligația să strângă toată clasa politică, opinia publică, totul, ca să evităm toate efectele nocive ale coronavirusului. Ludovic Orban are experiența să gestioneze această situație, este un om cu putere de muncă fantastică, muncește până la 3-4 dimineața și la 7 e în picioare. E președintele partidului, poate aduna întregul partid, întreaga societate”, a declarat Roman.

Încrederea în PNL a fost în februarie cu 7 puncte procentuale mai mică față de ianuarie tocmai din cauza crizei politice provocate pentru niște anticipate care nici nu vor mai avea loc.

actualizare: Florin Cîțu a postat următorul mesaj: 


Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie.

Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi.

Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează.

Mulțumesc pentru încredere și susținere.

Vizualizări: 2,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: