Vîlceanu: Vom susține un independent, care se va înscrie în PNL

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că a avut discuții cu liderii PMP și USR, pentru susținerea unui candidat comun la președinția Consiliului Județean Gorj. Vîlceanu spune că niciunul dintre cele două partide nu ar putea câștiga pe cont propriu și a propus susținerea unui candidat independent.

Ion Rușeț, reprezentant al PMP Gorj, a spus că nu s-au făcut pași concreți dinspre PNL, după lansarea propunerii în spațiul public. “Ideea unui candidat comun a fost lansată de președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Este vorba de un candidat unic al PMP, PNL și USR. Luni, 9 martie, cu PMP nu s-au purtat discuții relevante pe această temă. Nu știu dacă au fost discuții cu USR. Pot să vă confirm că nu au fost discuții comune între cei trei președinți”, a spus Rușeț la Gorj TV.

Dan Vîlceanu a explicat că, în cel mult două săptămâni, PNL va propune un nume. “În această săptămână este vot pentru învestirea guvernului și nu putem avea BPJ. Dar, în cel mult două săptămâni, PNL va propune un nume. Propunerea mea pentru cei doi președinți ai PMP și USR a fost să susținem un candidat independent”, a spus Vîlceanu, confirmând faptul că una dintre persoanele avute în vedere este Iulian Popescu, om de afaceri și membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia.

Vîlceanu a precizat însă că persoana desemnată nu va candida sub sigla comună a celor trei partide și nici cu însemnele unui independent, pentru că asta i-ar putea afecta rezultatul. “Va candida sub sigla PNL. Se va înscrie în PNL după ce va fi desemnat candidat de cele trei partide”, a explicat Vîlceanu, argumentând prin faptul că partidul lui are peste 30% în sondaje la nivelul județului.

Rușeț a spus că există o tentință a electoratului ca, dacă votează semnul PNL la președinția Consiliului Județean Gorj, să voteze și lista PNL, iar asta ar putea afecta rezultatul partidului său. “Partidul care are doar lista și nu candidatul va avea o vulnerabilitate de a avea un rezultat real. Există riscul ca partidul care dă candidatul să ia voturi și pe listă. Suntem deschiși la dialog, dar nu avem dialog”, a spus Rușeț la Gorj TV. “Nu poți să ai o atitudine care să zdrobească cel mai corect aliat de dreapa pe care l-au avut în cele cinci luni de guvernare. Prin atitudini de acest gen, prin care să încerci să scoți din joc Partidul Mișcarea Populară”, a mai spus Rușeț.

O variantă ar fi listă comună de candidați la Consiliul Județean, variantă respinsă de Vîlceanu, care spune că partidele ar putea pierde mandate la redistribuire dacă apelează la această variantă.

Vizualizări: 2,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: