Penitenciarele din Dolj și Gorj, reclamate pentru ucidere din culpă. Cazul Șchiopan!

Cazul bărbatului de 45 de ani care în decembrie anul trecut își înjunghia soția pe o stradă din Motru, județul Gorj, nu s-a încheiat în ziua în care acesta s-a sinucis în penitenciarul din Târgu Jiu. Văduva lui, Doina Șchiopan, cea care abia a scăpat atunci cu viață, a depus plângere pentru ucidere din culpă împotriva penitenciarelor din Gorj ș Dolj, precum și împotriva Administrației Naționale a Penitenciarelor. La fel a procedat și sora bărbatului care a murit în penitenciar, Maria Șchiopan.

Constantin Șhiopan s-a sinucis pe 13 martie 2019 în penitenciarul din Târgu Jiu. Fusese adus de la Craiova pentru un termen de judecată. Avocatul celor două femei este Nicolae Bobu. Acesta a explicat acuzațiile de ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Astfel, Șchiopan a fost internat în spitalul penitenciarului, imediat după agresiune, unde a fost diagnosticat cu probleme psihice, se afla sub tratament medicamentos, cu recomandarea pentru a se prezenta la control după 30 de zile. La penitenciarul din Craiova, acestuia i-a fost întrerupt tratamentul, iar întreruperea bruscă a dat stări şi reacţii adverse.

Avocatul a aflat de la cele două femei că Șchipan nu era o persoană violentă, nu ar fi tăiat nici măcar o găină, iar faptul că și-a înjunghiat soția poate fi pus pe seama problemelor medicale. Agresiunea asupra soției a fost comisă pe 7 decembrie, la ora 07.35, pe strada Aleea Fagului, din municipiul Motru. Șchiopan a băgat cuțitul de mai multe ori în femeia cu care a fost căsătorit 21 de ani și cu care avea patru copii. Unul dintre copii a fost de față la agresiune.

Interesant este și că cei de la penitenciarul Târgu Jiu nu au putut comunica o oră a decesului, semn că supravegherea a lăsat de dorit. Mai mult, sora lui Șchiopan este supărată că nu a fost anunțată de deces ore bune, până când nu a sunat ea, deși era trecută ca persoană de contact.

Plângerile au fost depuse atât la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cât și la Parchetul Militar. Cele două femei se vor constituit parte civilă, la fel și cei patru copii pe care Șchipan îi avea cu femeia pe care a înjunghiat-o la Motru. (R.S.)

Vizualizări: 3,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: