Boza spune de ce a reclamat prestatorii la Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă trucare a unor licitaţii organizate de Complexul Energetic Oltenia pentru achiziţionarea de role şi ghirlande de role pentru benzi transportoare de cărbune.

Reclamația a fost depusă chiar de CE Oltenia, după cum a explicat managerul Sorin Boza. “Ne-am trezit că nu mai este competiție pentru toate lucrările pe care le scoatem noi la licitație. Toate posibilele ofertante pentru o lucrare se uneau și în final cartelul X venea pentru licitația respectivă și firmele își împărțeau lucrările între ele. Am sesizat Consiliul Concurenței pentru că, unde este competiție și concurență, este și un preț mai mic, este și o calitate mai bună”, a spus Boza la Accent TV.

Autoritatea de Concurenţă suspectează că firmele Upipsa S.R.L., Axa Company S.R.L., Uzina Rominex S.R.L., Uzitmet Industry S.R.L., Prelmet S.A. şi Grupul Reparaţii Industriale şi Montaj Excavatoare X S.R.L. s-au înţeles să-şi împartă contractele atribuite cu ocazia participării în asociere la procedurile de achiziţie publică cu scopul de a elimina concurenţa dintre ele

Boza susține că nu din răutate a făcut această plângere: “Așteptăm această analiză, trebuie să înțelegeți că nu am făcut-o din răutate, am făcut-o doar pentru binele acestui complex, pentru că noi vrem ca pentru orice lucrare pe care o vom scoate de acum încolo la licitație să avem competiție și automat un preț mai bun”.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiilor, documentele aflându-se în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigaţie. (A.M.)

Vizualizări: 1,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: