Pensionarii gorjeni, readuși pe băncile facultăţii

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și-a propus să implice în activitățile universitare pensionarii din județul Gorj. Vârstnicilor li se oferă oportunitatea să participe la niște module, structurate pe trei semestre, în care să ia parte la cursuri, conferințe sau activități pe diverse teme. Mai mult, cei care de-a lungul vremii au realizat diverse lucrări, cercetări sau invenții vor avea posibilitatea să și le prezinte aici și chiar să le publice. 

Circa zece pensionari gorjeni, în special foști ofițeri, maiștri sau ingineri cu renume, au luat parte joi, 9 noiembrie, la o discuție cu cei din conducerea universității, unde li s-a prezentat acest proiect, intitulat „UCB III”, dedicat vârstei a treia. Prezent a fost și generalul de divizie Contantin Ispas, dar și generalul de brigadă Constantin Codiță.

Președintele Senatului, Adrian Gorun, le-a propus vârstnicilor să promoveze acest proiect în rândul cunoscuților, pensionari, și să se înscrie voluntar, fără să plătească vreun leu, la diverse activități desfășurate de universitate. Pensionarii vor primi, la finalizarea cursurilor, un certificat de absolvire și foaia matricolă.

„Sunt surprins că v-ați gândit la generația a treia. Vreți să ne reciclați? Să ne reevaluați? Sau pur și simplu vreți să scoateți ce a mai rămas din noi?”, a spus, în glumă, un pensionar. I-a răspuns președintele Senatului UCB: „Vreau să beneficiem împreună de experiența dumneavoastră și a noastră”.

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: