Pepenele roşu - medicament naturist

Este sezonul pepenilor, iar cel roşu este printre cei mai răspândiţi în România. Este plin de elemente nutritive şi nu are pic de grăsime, fiind recomandat a fi consumat în orice anotimp. Deşi e consumat de regulă doar ca o gustare, pepenele ar trebui să nu lipsească din alimentaţia noastră mai ales pe timp de vară.

Beneficiile pepenelui roşu sunt uluitoare, mai ales ca medicament natural. Indiferent câte felii consumăm, cu siguranţă avem la dispoziţie cea mai bogată combinaţie de antioxidanţi care există în natură. Pepenele roşu este o sursă excelentă de vitamina A, antioxidantul care ajută la sănătatea ochilor, vitamina C care întăreşte imunitatea şi vitamina B6, precum şi multiple elemente nutriţionale şi are nenumărate beneficii pentru sănătate.

Antioxidanţii din pepene sunt extrem de folositori organismului şi o preţioasă sursă de aminoacizi, având un rol deosebit de important în diviziunea celulară, cicatrizarea rănilor şi îndepărtarea amoniacului din organism. Substanţele din pepenele roşu pot ajuta la obţinerea unui tratament pentru presiunea arterială ridicată, gradul ridicat al nivelului glucozei şi complicaţiile vasculare. Antioxidanţii conţinuţi de pepenele roşu ajută la reducerea severităţii astmului bronşic, a cancerului de colon, a afecţiunilor de cord, a artritei reumatoide şi a cancerului de prostată.

Medicii recomandă consumul de pepene cu tot cu sâmburi, pe stomacul gol sau între mese, deoarece tratează probleme de sănătate ale rinichilor şi chiar ale inimii. Sâmburii conţin seleniu, grăsimi esenţiale, vitamina E, zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Sâmburii sunt diuretici, protejează împotriva pietrelor la rinichi, protejează sistemul cardiovascular, previn infarctul miocardic şi luptă împotriva radicalilor liberi.

Pe lângă beneficiile sale de medicament natural, penele roşu este şi o sursă de apă pentru organism pe perioada verii. Când căldura verii ne epuizează, a mânca pepene roşu este o alternativă excelentă la diverse băuturi răcoritoare sau energizante. Întrucât conţine foarte multă apă, ne poate hidrata în timp ce alte băuturi energizante conţin şi cafeină care deshidratează corpul. Nimic nu poate oferi mai multă satisfacţie într-o zi caniculară şi uscată de vară decât o felie suculentă şi răcoritoare de pepene roşu.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: