Pepeni, cartofi, tinichele - confiscate din lipsă de documente

Poliţiştii gorjeni confiscă mărfurile pe care le găsesc în maşinile aflate în trafic şi pentru care nu există acte de provenienţă. Indiferent că este vorba de carne sau produse din carne, de pepeni sau de cartofi, oamenii legii confiscă tot ce le pică la mână atunci când şoferii nu le prezintă documente de însoţire a mărfii.

Cele mai multe cazuri de acest gen sunt înregistrate la Bumbeşti Jiu, acolo unde diferite maşini sunt trase pe dreapta, iar şoferii nici nu ştiu ce îi aşteaptă atunci când le sunt cerute "actele la control".

"Cu această ocazie au fost verificate în trafic 56 autovehicule, au fost aplicate 23 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.240 lei. De asemenea, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 1.750 kg produse agroalimentare şi 180 kg deşeuri neferoase, valoarea bunurilor confiscate fiind 3.200 lei. - Viorel L., de 37 ani, din municipiul Petroşani, a fost identificat în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 1.000 kg pepeni galbeni; - Sebastian B., de 21 ani, din oraşul Vulcan, judeţul Hunedoara, transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 575 kg pepeni verzi şi 180 kg de cartofi; - Biriţă P., de 24 ani, din municipiul Tg. Jiu, a fost identificat în timp ce transporta cantitatea de 180 kg deşeuri neferoase.

Având în vedere că persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru mărfurile transportate, poliţişti le-au sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată iar bunurile menţionate au fost ridicate în vederea confiscării", a menţionat Daniel Tică, ofiţerul de presă al IPJ Gorj.
 


Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: