Percheziții la evazioniști din Gorj

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de colegi din Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, efectuează, marţi dimineaţă, un număr de 47 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală. Sunt puse în executare 33 de mandate de aducere.

Potrivit unui comunicat de presă, este vorba despre percheziţii în judeţele Alba (8), Mehedinţi (12), Vâlcea (11), Gorj (4), Dolj (7) Hunedoara (1), Iaşi (3) şi Dâmboviţa (1) la mai multe locuinţe şi la sediile unor societăţi comerciale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă. Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 4.000.000 de lei. Poliţiştii vor pune în executare 33 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. (A.A.)

Vizualizări: 2,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: