Ziua de 8 septembrie in istorie. Recordul la aplauze

 In 1495 a început domnia lui Radu cel Mare în Țara Românească.

In 1636 a fost fondată Universitatea Harvard.

In 2004 s-a stins din viata la Bucuresti, interpretul de muzica usoara Dan Spataru; (nascut 1939).

Dan Spataru și recordul mondial pentru aplauze

Artistul Dan Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939, în localitatea Aliman, judeţul Constanţa, într-o familie de învățători. Caii erau pasiunea lui de mic copil, mai târziu a apărut o altă pasiune, mult mai puternică, aceea pentru fotbal. Dan a crescut printre poveștile bunicilor și cântecelor interpretate de părinții lui. La Medgidia și-a început cariera de fotbalist. A evoluat pe post de mijlocaș la clubul "Știința București".

În timpul facultății a trebuit să se lase de fotbal, avea hernie de disc. Apoi, s-a dedicat școlii și muzicii. Dan Spătaru era student când a început să cânte la "Casa Studenților" în anul 1962. A început cu muzică italiană, care era la modă. Dragostea pentru muzică a moștenit-o din familie; tatăl său cântase la vioară.

Dan Spătaru a bătut recordul la aplauze când era în Cuba: 16 minute și 19 secunde. „Prin 1967 am fost la un festival internațional în Cuba, la Varadero, unde sunt trecut în Cartea Recordurilor pentru aplauze: 16 minute și 19 secunde!”

În anul 1972 o cunoaște pe viitoarea soție, la "Teatrul Fantasio" din Constanța prin intermediul marelui actor de comedie Jean Constantin. S-au căsătorit în anul 1974 și au avut un copil, Dana. După mărturiile soției sale, Dan Spătaru a fost „familist convins” și „un model de tătic”.

A fost o om elegant ce a știu să se facă respectat in lumea artistică. Dan Spătaru s-a stins în urma unui infarct în dimineața de 8 septembrie. Peste zece mii de oameni ce l-au îndragit l-au condus pe ultimul drum.

Vizualizări: 1,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: