Pericol pe șosele: gorjeni prinși băuți la volan

Gorjenii continuă să sfideze legea! Zilnic, polițiștii rutieri descoperă șoferi băuți la volan. În acest sfârșit de săptămână, oamenii legii au deschis câteva dosare penale pe numele celor care au ignorat legislația și au plecat cu mașina după ce au consumat băuturi alcoolice.

Vineri seara, polițiștii din Motru au tras pe dreapta un șofer din municipiul Târgu Jiu. Verificările au scos la iveală că bărbatul conducea o mașină cu numere false. Mai mult decât atât, el era și băut. 

„În seara zilei de 9 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au identificat în trafic un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ-673-Bolboși, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,61 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării autoturismului în bazele de date, aceasta figura ca fiind înmatriculat în circulație cu alt număr, față de plăcuțele de înmatriculare pe care le avea montate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul cu numere false și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, transmite IPJ Gorj.

Tot băut la volan a fost prins și un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Bărbătești, iar cazurile de acest gen nu s-a oprit aici. 

„În după-amiaza zilei de 9 februarie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au identificat în trafic un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gilortului din Zona Turistic Montană Rânca, având dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice suspendat, fiind însoțit de soția sa, în vârstă de 33 de ani, posesoare a mașinii în cauză.

De asemenea, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuz de prelevare mostre biologice și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Tot cu dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice s-au ales alți doi gorjeni, unul din orașul Târgu Cărbunești și altul din comuna Runcu.

Vizualizări: 1,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: