Personalul de la bazinul de înot din Târgu Jiu, trimis la schimb de experiență

Bazinul de înot de la Târgu Jiu urmează să fie deschis publicului din luna martie dar până atunci primăria și-a trimis oamenii la instruire. Aceștia vor afla de la colegii din țară cum pot face ca acest bazin să funcționeze normal.

Pentru că nu a mai existat până acum un astfel de bazin de înot acoperit la Târgu Jiu, nu există nici oameni pregătiți să îl utilizeze. La fel ca la Târgu Jiu, și în alte localități sunt aproximativ 40 de astfel de bazine destinate elevilor, doar că unele nu mai funcționează, din cauza facturilor mari și a lipsei de implicare a autorităților locale.

În 2022, Compania Națională de Investiții a construit, cu două milioane de euro, un bazin de înot la Târgu Jiu. Acesta se află în incinta fostului Ștrand Municipal dar stă închis din toamnă, când a fost predat de CNI către Primăria Târgu Jiu. Primăria va trebui să suporte și cheltuielile de funcționare iar cei care se vor ocupa de administrarea bazinului au fost trimiși în țară, în delegație pentru un schimb de experiență, să vadă cum procedează alte localități care au astfel de bazine acoperite.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că autoritatea locală trebuie să asigure un buget consistent pentru funcționarea bazinului. „Vorbim de dozajul substanțelor, vorbim de temperatura pe care trebuie să o asigurăm, pe de altă parte, și de un buget consistent pe care autoritatea locală trebuie să îl asigure", a explicat edilul la Pro Tv.

După ce zeci de bazine au fost distruse sau abandonate după 1989, un exemplu fiind chiar bazinul în aer liber de la Târgu Jiu, acum Compania Națională de Investiții are în șantier peste 30 de bazine de înot în toată țara, cu un buget de zeci de milioane de euro.

Există însă și exemple de bazine nou construite care nu sunt un succes și s-au închis deja din lipsa fondurilor pentru plata utilităților, apă și energie pentru încălzirea incintelor. La Timișoara un astfel de bazin necesita aproximativ 100.000 de lei pe lună pentru apă și încălzire și a fost închis.

Galerie foto


Vizualizări: 2,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: