Clădirile din Stațiunea Săcelu, în paragină. Primăria vrea să majoreze impozitele!

Cândva căutată pentru efectele miraculoase ale apelor termale, stațiunea Săcelu e tot mai pustie. Multe dintre clădirile în care se cazau odinioară oameni din toate colțurile tării care veneau la băi, au ajuns acum o ruină. Au fost retrocedate și nu toți proprietarii au dispus de fonduri să readucă la viață bijuteriile arhitecturale care au atâtea povești între ziduri. 

În timp ce stațiunea devine o ruină, autoritățile caută soluții. Nu pot acționa să salveze vreo clădire. Singura variantă este să majoreze impozitele până la 500% pentru clădirile si terenurile neîngrijite. 

Cei care veneau pe vremuri să se trateze la Băile Săcelu își amintesc cu nostalgie de oaza de relaxare. "Ce vile frumoase erau. Am fost aici în urmă cu aproape 20 de ani și ne-am cazat la o casă de vacanță foarte veche, cu o arhitectură deosebită. Acum am fost în trecere, mergem spre Rânca, și am vrut să văd cum mai arată Săcelu. Sunt dezamăgită. E păcat de bogățiile de care dispune zonă, să lași absolut totul în paragină", a mărturisit o femeie. 

De pe unitățile care în trecut cazau turiștii veniți la tratament în Săcelu a căzut mare parte din tencuială, geamurile au fost sparte, iar acoperișurile sunt tot mai șubrede. Pentru că nu pot să intervină, autoritățile se gândesc să majoreze impozitele ca să încurajeze proprietarii să reabiliteze clădirile. 

Edilul Gheorghe Dumitrelea se gândește să majoreze impozitul până la 500% pentru terenurile și clădirile în paragină, care nu fac decât sa urâțească micuța stațiune care s-ar putea îmbogăți de pe urma apelor termale dacă ar și ști cum să profite de ele. 

Primăria încearcă să preia de la Complexul Energetic Oltenia baza de tratament din Săcelu și să dezvolte turismul. Până atunci, e cale lungă.

Galerie foto








Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: