Pescar mort la Sâmbotin după ce i-a "explodat" barca

Un pescar din Bumbeşti Jiu a murit înecat ieri dimineaţă pe un lac din apropierea oraşului, după ce s-a scufundat cu barca improvizată pe care o folosea. Barca era, de fapt, o cameră auto, bărbatul nefiind un înotător prea priceput, el mai fiind încălţat şi cu cizme care i-au făcut aproape inutil orice efort de a ajunge la mal. 
 Gelu Ionescu

 Milică Ciupitu avea 48 de ani şi folosea pe post de barcă o cameră de la o roată auto, doi pescari aflaţi în apropierea acestuia pe lacul Sâmbotin, unde s-a produs tragedia, precizându-le poliţiştilor veniţi la faţa locului că au auzit o explozie. Omul s-a dus la fundul apei ca un bolovan, deşi a încercat pentru câteva clipe să se menţină la suprafaţă. Incidentul s-a produs în jurul orei 5.30, unul dintre pescari sunând după circa o oră la 112 pentru a cere sprijinul pompierilor şi poliţiştilor, după ce a văzut că pe lac rămăsese doar undiţa lui Ciupitu. "Eu pescuiam pe malul celălalt şi am auzit explozia camerei, după care l-am văzut pe el înotând spre mal. Am fugit imediat spre el încoace, dar distanţa e destul de mare. Am strigat la el, nu mi-a răspuns, am crezut că face vreo glumă, că o fi ieşit la mal şi s-o fi dus în partea asta, cealaltă, dar nu l-am văzut, l-am mai căutat şi apoi am sunat la 112 că era treabă serioasă", spune un coleg de baltă de-al decedatului.

 Doliu printre pescari

 Pe malul lacului s-au adunat imediat şi alţi pescari, dimineaţa de ieri fiind extrem de tristă pentru aceştia. Nimeni nu credea că Ciupitu trecuse în lumea celor drepţi. "Ma sunat unul dintre băieţii care e aici pe baltă mereu şi mi-a spus că a murit Ciupitu, că i-a făcut explozie camera pe care o avea ca barcă. I-am spus că nu am chef de miştouri aşa de dimineaţă, dar apoi chiar m-am convins că vorbea serios. Mă gândesc doar că poate ar mai fi avut zile dacă veneam şi eu la pescuit pentru că, de regulă, eu dădeam în faţa lui la peşte şi poate îl vedeam. Poate puteam să îi fiu de folos cu ceva. Nici nu mă pot gândi că i s-a întâmplat aşa ceva, el care era unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut", spunea pescarul. Prin telefon vestea s-a împrăştiat imediat printre pescarii bălţii din Sâmbotin. "Mă sună un prieten de aici de pe baltă şi îmi spuse de nenorocirea asta şi nu-mi vine să cred. Mai avea, din câte înţeleg eu, câţiva metri până la mal. El ştia să înoate, dar avea hainele groase, cizmele în picioare, geanta cu undiţele, şi probabil astea l-au tras în jos", afirmă Ilie Stăncescu, un alt pescar venit ieri pe baltă să-şi plângă prietenul.

 Scos din apă de pompieri şi jandarmi

 Un echipaj de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj împreună cu câţiva jandarmi sosiţi la locul incidentului au reuşit ieri de dimineaţa să scoată din apă trupul neînsufleţit al pescarului, cadavrul fiind dus apoi la Serviciul de Medicină Legală de la Târgu Jiu pentru efectuarea necropsiei. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, inspectorul principal Daniel Tică, a menţionat că pe trupul neînsufleţit al pescarului nu au fost descoperite urme de violenţă, cauza cea mai probabilă a decesului reprezentând-o înecul. "La ora şapte şi câteva minute s-a primit un apel de urgenţă, conform căruia un bărbat aflat la pescuit a căzut în apele lacului de la Sâmbotin. Ni s-a spus că a căzut şi nu a mai ieşit. Cadavrul a fost scos de jandarmi şi pompieri în urma acestui apel. Din primele cercetări reiese că bărbatul se afla la pescuit şi folosea pe post de barcă o o cameră, care e foarte posibil să se fi spart. El nu ştia să înoate şi, astfel, s-a înecat. Trupul neînsufleţit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, din primele verificări nefiind observate semne de violenţă", a menţionat Tică.

 Avea doi copii plecaţi în Spania şi Italia

 Milică Ciupitu era căsătorit şi avea doi copii, un băiat şi o fată, ambii fiind plecaţi la muncă în Italia şi Spania. Soţia acestuia ameninţa ieri că îşi ia şi ea viaţa pentru că nu concepea să mai trăiască fără cel cu care împărţea şi bune şi rele de 27 de ani. "Nu am pentru ce să mai trăiesc domnule. Îl bag pe el în pământ şi apoi o să vin şi eu în balta asta aici să mă arunc ca să ajung lângă el. Lui nici măcar nu-i plăcea peştele, dar pescuia de mic copil. Toată ziua era pe baltă. Sâmbătă a fost pe Dunăre, cu barca, nu cu camera asta, a fost în mijlocul Dunării şi n-a păţit nimic. Cu camera asta s-a mai răsturnat odată, dar atunci a scăpat. A mai fost pe balta asta şi alaltăieri şi nu a avut probleme şi uite că acum muri şi mă lăsă singură pe lume, fără niciun ajutor", spunea femeia îndoliată.


Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: