Cât de des trebuie să uzi florile de apartament iarna

Iubitorii de flori se bucură de acestea și în apartament în lipsa unei grădini, iar plantele pot să supraviețuiască cu brio în aceste condiții dacă sunt îngrijite corespunzător. Situația se schimbă puțin iarna, când cel mai important este să fie udate corect astfel încât să înflorească din nou primăvara.

Majoritatea plantelor intră în repaus vegetativ iarna. Concret, ele se refac după sezonul cald, în care au consumat resurse pentru a înflori. Astfel, își conservă energia pentru a produce muguri noi primăvara.

Nu au nevoie de multă apă, pot fi udate o dată la o săptămână sau două, poate chiar mai puțin, în funcție de plantă. Cea mai mare greșeală este să fie udate prea des. În acest caz le vor putrezi rădăcinile sau va apărea mucegaiul.

Cactușii se udă o dată la trei săptămâni, iar apa trebuie să fie neapărat la temperatura camerei și în cantități foarte mici.

Ficusul, dracena sau alte plante tropicale au nevoie de apă la temperatura camerei o dată la două săptămâni și trebuie să fie puse într-un loc luminos.

Orhideele se udă tot o dată la două săptămâni și trebuie să stea constant la lumină, cel mai bine pe pervaz.

Mușcatele, azaleele și begoniile se udă foarte rar, doar când observați că pământul este uscat.

Cel mai important este să fiți atenți la semnalele date de plante. O plantă care primește o cantitate prea mare de apă va avea frunzele ofilite, frunzele tinere se vor îngălbeni, bobocii se vor ofili, iar creșterea frunzelor se va opri.

Vizualizări: 2,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: