Peste 200 de elevi vin la Târgu Jiu. Începe „Orpheus”!

Concursul Regional de Muzică, Arte Plastice şi Arta Actorului „Orpheus” îşi deschide porţile vineri, 25 mai. Aproximativ 260 de elevi din liceele vocaţionale din ţară, dar şi din Belarus, Serbia şi Republica Moldova, vor veni la Târgu Jiu pentru această competiţie.  

„Orpheus” se află la cea de-a XVI-a ediţie şi este organizat de Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, la ora 10.00, la Muzeul Judeţean Gorj. Concursul se va încheia duminică, ora 9.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, cu Gala laureaţilor. Organizatorii spun că, faţă de anii precedenţi, participarea este mult mai numeroasă, venind aici câteva sute de elevi de la liceele vocaţionale din ţară, precum şi din Belarus, Serbia şi Republica Moldova.

Participanţii sunt grupaţi pe secţiuni: pian, suflători-percuţie, instrumente de coarde, canto clasic, arte plastice şi arta actorului. Fiecare secţiune va cuprinde mai multe categorii de vârstă. Juriul concursului are în componenţa sa personalităţi de renume internaţional, profesori cu o activitate pedagogică impresionantă, precum Cernikov Vladimir de la Colegiul de Muzică „M. I. Glinka” din Minsk.

„Acest eveniment are ca scop afirmarea, promovarea şi stimularea valorilor autentice din lumea artei. În seara zilei de 26 mai, ora 20.00, participanţii la competiţie vor putea lua parte la un concert extraordinar susţinut de pianistul Constantin Sandu, preşedintele de onoare al concursului”, au anunţat reprezentanţii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.  

Printre cei care au concurat la acest prestigios concurs s-au numărat violonistul Alexandru Tomescu şi Cezar Ouatu, cel care a reprezentat România în 2013 la Eurovision.  

Vizualizări: 974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: