Peste 200 de incendii în Gorj. "Doamne ferește să ajungem ca Grecia"

Numărul mare al incendiilor din ultima perioadă îngrijorează autoritățile din județul Gorj. De exemplu, zilele trecute, un incendiu destul de puternic a afectat o suprafață mare de teren din zona Artego a municipiului Târgu Jiu.

Subprefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că oamenii ar trebui să înțeleagă faptul că nu trebuie să dea foc vegetației, mai ales în această perioadă secetoasă. Până în acest moment au fost înregistrate peste 200 de incendii.

”Zilele trecute am avut incendiu care a afectat o suprafață foarte mare de teren lângă municipiul Târgu Jiu. S-a intervenit cu 9 autospeciale. Oamenii ar trebui să înțeleagă să nu dea foc la miriște în această perioadă. Ne confruntăm și cu o secetă prelungită. Totodată, cei care primesc subvenții pe terenurile de la APIA, trebuie să știe că pentru terenurile incendiate li se poate diminua subvenția cu 10-20%, mergând chiar până la anulare. Îi rog pe toți să nu folosească focul deschis în această perioadă. Anul acesta, până în acest moment avem peste 200 de incendii de vegetație, 46 fiind la fondul forestier. Doamne ferește să ne trezim cu situații ca în Grecia sau Bulgaria”, a spus Iacobescu.

Iacobescu mai spune faptul că județul Gorj  nu deține autospecială pentru stingerea incendiilor de pădure, fiind doar 24 în toată țara. ”Din discuțiile pe care le-am avut mai  mult cu domnul Arafat, la nevoie se pot suplimenta și din județele vecine. Pentru incendii de pădure sunt autospeciale destinate special. Sunt puține, doar 24 în țară. Din păcate, nu suntem județul care să dețină o astfel de autospecială”, mai spune subprefectul de Gorj.

Vizualizări: 1,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: