Urs găsit în stare de putrefacție. Ce au descoperit autoritățile

Un cetățean din comuna gorjeană Turcinești, satul Rugi, a avut parte de un șoc, atunci când a dat peste un urs în spatele unei proprietăți. Animalul era mort și în stare de putrefacție. Decesul ursului a venit în urma braconajului, fiind vorba despre o împușcătură în zona capului.

Angajații Direcției Sanitar Veterinare Gorj și Poliției Animalelor au mers la locul cu pricina și au ridicat animalul pentru a fi recoltate probe. În cauză a fost deschis și dosar penal.

”A sunat un cetățean la 112, proprietarul terenului unde a fost găsit animalul. Era în stare avansată de putrefacție. Nu avea lovituri și nici nu era prins în laț, dar avea o gaură în cap. Probabil a fost împușcat de un vânător sau braconier. A fost adus la sediul DSV și au fost recoltate probe pentru expertiză. S-au găsit niște alice, plumb și altele. S-a deschis și un dosar penal. Expertiza s-a făcut de Poliția Criminalistică. Era o ursoaică de circa 2 ani. La fața locului au fost cei de la ISU, Mediu, DSV și AJVPS . Cadavrul va fi incinerat”, a spus directorul adjunct DSV Gorj, Florin Gorcea.

Cel mai probabil animalul zăcea de mai bine de o săptămână, însă temperaturile ridicate au dus la accelerarea descompunerii.

Vizualizări: 957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: