Aperitive festive pentru Revelion

Ouă umplute: 8 ouă, un ou nefiert, 3 castraveţi acri, 4 felii de somon, un morcov mediu, o legătură ceapă verde, mărar şi pătrunjel pentru ornat, ulei, sare, piper, lămâie. Se spală ouăle, se fierb în apă cu sare, se răcesc şi se taie în jumătăţi. Dintr-un gălbenuş fiert şi unul nefiert, puţin muştar, zeamă de lămâie, sare, piper şi ulei, faceţi o maioneză cu care ungeţi cavitatea ouălor. Tăiaţi castraveciorii şi morcovul în cubuleţe, le amestecaţi cu ceapa verde fin tocată şi umpleţi jumătăţile de ou. Tăiaţi feliuţe de somon şi le puneţi deasupra ouălor împreună cu o felie subţire de lămâie. Ornaţi cu fire de mărar sau pătrunjel.

Bile colorate din brânză:  500 g brânză (telemea nu foarte sărată şi brânză dulce de vaci), piper, sare, mac, boia, chimen, mărar.  Amestecaţi cele două tipuri de brânză şi modelaţi biluţe pe care le tăvăliţi prin mac sau prin mărar tocat fin, fie susan, boia sau alte seminţe, după preferinţe.

Chec aperitiv: 5 ouă, 250 g făină, 150 ml lapte, 2 linguri ulei, o linguriţă praf de copt, condimente după gust, 200 g şuncă, 200 g caşcaval, 100 g ciuperci, măsline feliate. Bateţi ouăle împreună cu laptele, caşcavalul ras, sarea, piperul şi condimentele dorite. Adăugaţi făina, praful de copt şi restul ingredientelor şi amestecaţi bine. Se dă la cuptor până trece testul scobitorii, circa 40 de minute.

Ciuperci umplute: 400 g ciuperci, 100 g cașcaval, puţin unt, o ceapă,  pătrunjel, sare şi piper. Codițiele ciupercilor şi ceapa se toacă mărunt și se prăjesc în unt, până scad. Se adaugă sare, piper și pătrunjel tocat mărunt. Ciupercile se pun într-o tavă unsă cu unt și se umplu cu amestecul de codițe. Se coc 20 minute la foc moderat. Se presară cașcaval ras pe fiecare ciupercă şi se mai coc 5 minute.

Coşuleţe: 5 roşii, 2 cepe, 400 g brânză de vaci, 100 g unt, 40 g smântână, un ardei gras, mărar, măsline, sare, boia, piper. Se scoate miezul roşiilor. Amestecaţi  brânza, ceapa tocată. untul, smântâna, sarea, piperul şi mărarul până se formează o cremă. Umpleţi roşiile cu acest amestec şi ornaţi pe deasupra cu măsline. Dintr-un ardei gras tăiaţi nişte fâşii, pentru mânerele pentru coşuleţe.

Vizualizări: 2,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: