Peste 65 de tone de bunuri cu risc fiscal ridicat au fost confiscate la Bechet

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală - Direcția Regională Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu, împreună cu lucrători ai poliției de frontieră, au identificat și indisponibilizat trei mijloace de transport de tip TIR, ce transportau bunuri cu risc fiscal ridicat în cantitate totală de 65.802 kg, cu o valoare de piață estimată la vânzare de 7.790.885 lei (aproximativ 1.600.000 EUR).

Acțiunea a avut loc pe data de 9 martie 2024, în punctul de trecere al frontierei Bechet. 


Conform documentelor prezentate, proveneau din Grecia și aveau destinația Slovacia. Din verficările specifice efectuate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu s-au conturat suspiciuni cu privire la beneficiarii reali, existând riscul ca mărfurile să nu tranziteze teritoriul național, ci să fie comercializate în Romania, fără a fi evidențiate și achitate obligațiile fiscale la Bugetul Statului.

Având în vedere că destinatarii finali, fie sunt operatori economici cu obiect de activitate fără legătură cu comercializarea produselor de tipul celor identificate cu ocazia controlului, fie sunt societăți tip missing trader, reprezentanții Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu au dispus indisponibilizarea celor trei transporturi.

Galerie foto


Vizualizări: 607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: