Peste o mie de amenzi în cinci zile și 175 de permise reținute

Polițiștii rutieri au desfășurat în perioada 7-11 iulie acțiuni pe raza întregului județ pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, precum și pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, transmite IPJ Gorj.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 1.139 de sancțiuni contravenționale, din care 1.085 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Au fost aplicate 274 amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 36 pentru conducere sub influența alcoolului și 27 pentru depășire interzisă.

Totodată, au fost reținute 175 permise de conducere, retrase 60 certificate de înmatriculare, fiind constatate 15 infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravențională față de 176 de bicicliști, 111 pietoni și 41 de căruțași.

Având în vedere că nerespectarea regimului legal de viteza, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, precum și consumul de alcool sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere, astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare.

Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest și drugtest pentru înregistrarea vitezei , respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Vizualizări: 1,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: