Peste o mie de elevi au făcut curăţenie pe centură

Participare record la acţiunea de ecologizare demarată de Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi Activităţilor de Salubrizare Gorj în cadrul campaniei „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”. Peste o mie de elevi ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu s-au adunat pe centura municipiului Târgu Jiu, în zona Narciselor, de unde au strâns circa 200 de saci de gunoaie doar într-o oră şi jumătate. La acţiune au participat copii de la clasa zero până la clasa a VIII-a.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor au rămas impresionaţi de numărul mare de elevi care au fost prezenţi la acţiune. Au avut însă şi un mesaj pentru cei mari. „Am rămas impresionat de cât de mulţi copii au fost prezenţi la acţiune. Au strâns deşeuri din zona Narciselor, pe centura oraşului, iar sacii au fost preluaţi de firma Polaris. Lângă noi au fost şi poliţiştii locali, care ne-au ajutat astfel încât să nu existe incidente din cauza traficului. Ar fi bine ca adulţii să vadă acest lucru şi să înţeleagă că rolul lor este să arunce deşeurile în locurile special amenajate, nu să vină cei mici să strângă după ei”, a declarat Luis Popa, directorul Serviciului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi Activităţilor de Salubrizare Gorj.

În campania-concurs „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” sunt implicate majoritatea unităţilor de învăţământ din Gorj. La sfârşitul concursului, în data de 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, vor fi acordate mai multe premii. Acestea vor consta în aparatură electronică, şepci, tricouri, mingi etc.   

Vizualizări: 970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: