Premiu pentru micii ecologişti de la Peşteana-Jiu

O singură unitate de învăţământ din judeţul Gorj a fost premiată la ediţia din acest an a Concursului naţional de educaţie ecologică Şcoala Zero Waste. Liceul Tehnologic Bîlteni, Structura Şcoala Gimnazială Nr. 1 Peşteana-Jiu, a primit o menţiune în cadrul acestui important concurs, secţiunea gimnaziu. Unitatea şcolară a fost premiată cu o imprimantă multifuncţională.

Pe durata celor 10 săptămâni de concurs, şcolile participante au fost încurajate să organizeze numeroase sesiuni de educaţie ecologică, proiecţii de materiale educative şi ateliere de reciclare creativă, atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalţi elevi din şcoală şi pentru comunitatea locală. Activităţile claselor I-IV au pus accent pe creativitatea celor mici şi pe deprinderea colectării selective de la o vârstă fragedă, în timp ce clasele V-VIII au putut oferi soluţii pentru diminuarea cantităţii de deşeuri generată, refolosirea sau transformarea deşeurilor, precum şi crearea de mini-proiecte pentru a-şi transforma şcoala într-una Zero Waste.

Fiecare şcoală câştigătoare va desemna cinci copii care împreună cu profesorul coordonator vor participa în perioada 22-26 august la Tabăra „Zero Waste Summer Camp”, organizată în judeţul Arad. Dintre aceşti elevi vor fi desemnaţi câştigătorii ediţiei 2018 a Concursului. Premiile vor consta în laptopuri, biciclete sau tablete.

De menţionat că cei aproape 22.000 de elevi direct înscrişi în competiţie au realizat 78 de acţiuni de curăţenie şi 66 de acţiuni de plantare, cu peste 8.000 de puieţi de arbori forestieri şi pomi fructiferi plantaţi. Au fost recuperate 20 de tone de plastic, 96 de tone de hârtie şi carton, 3 tone aluminiu şi 18 tone DEEE-uri. (A.A.)

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: