Peste o mie de salariați ai CEO au boli cardio-vasculare

Faptul că patru salariați ai Complexului Energetic Oltenia au murit într-un interval de câteva săptămâni nu a fost întâmplător. Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a spus că peste o mie de salariați sunt în evidențe ca având afecțiuni cardio-vasculare. “Știu că se pune în discuție ca la acești colegi să li se mai facă un pachet suplimentar de analize atunci când se face acea verificare medicală anuală, pentru că mulți nici nu merg la timp pentru a fi consultați de un medic de specialitate”, a spus Pîrvulescu la Tele 3.

Pe 9 februarie, un angajat de la cariera Jilț Sud, lăcătușul Dumitru Fotău, a făcut infarct. Cu câteva zile înainte, un muncitor din cadrul Termocentralei Turceni a murit, tot în urma unui infarct, în timp ce se pregătea să intre pe poarta unităţii.

Un agent de securitate angajat la Exploatarea Minieră de Carieră Jilț a fost găsit mort vineri, 15 februarie, pe drumul DC107, la aproximativ 300 m de drumul județean 673A. Citrotan Constantin avea 48 de ani, era din comuna gorjeană Mătăsari și lucra de 30 de ani. 

Pe 26 februarie a murit Constantin Bertea, care avea 50 de ani, era inginer și lucra ca șef de sector la Cariera Jilț Sud. (M.M.)

Vizualizări: 4,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: