FNME nu vede posibile noi concedieri în CE Oltenia

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, nu vede posibile noi concedieri în Complexul Energetic Oltenia, câtă vreme reglementările care asigurau concediaților venit de completare nu mai există. Reacția vine după ce și președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a spus că nu va accepta noi concedieri în orice condiții.

Planul de restructurare a fost făcut acum câțiva ani, iar în 2019 ar trebui să fie încă 200 de concedieri. Pîrvulescu a spus că este un mare deficit de personal în producție. “Programul de concedieri colective e o chestiune aruncată de partea administrativă. În momentul de față nu mai există o legislație prin care cei care pleacă să primească acel venit de completare, pentru că ordonanța 36 a dispărut la 31decembrie 2018. În plus, nu știu ce restructurare facem atâta timp cât toți vedem că există o mare lipsă de personal”, a spus Pîrvulescu la Tele 3.

Acesta atrage atenția că în acest an vor fi și multe pensionări. “Vreo 300 de colegi se vor pensiona în 2019 în loc de 2020, pentru că s-au modificat niște tabele în privința condițiilor deosebite și s-au mai câștigat nouă luni”, a mai spus liderul FNME.

Vizualizări: 1,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: