Când ar putea fi reluate lucrările pe centura Târgu Jiului

Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu ar putea fi reluate în acest an. Asigurările vin de la primarul Marcel Romanescu după o discuție cu reprezentanții Companiei de Drumuri Naționale. Până atunci vor fi gata și planurile parcelare necesare pentru exproprieri, dar edilul spune că lucrările nu sunt blocate de aceste documente. Nici 50% din construcția centurii nu s-a realizat, deși șoseaua ar fi trebuit să fie inaugurată de aproape trei ani.

Din 2016, șantierul este pustiu. Italienii care au câștigat inițial licitația și au început construcția celor 20 de kilometri și-au luat utilajele și au plecat. Compania de Drumuri Naționale organizează o nouă licitație pentru restul lucrărilor. Primarul Marcel Romanescu susține că, din acest an, va fi, din nou, activitate în șantierul centurii.

„M-am întâlnit cu reprezentanții Companiei de Drumuri Naționale care au venit la Târgu Jiu și, din discuțiile pe care le-am avut cu dânșii, în acest an se reiau lucrările pe tronsonul de centură. Nu știu dacă se vor finaliza în 2019. S-ar putea să se finalizeze în 2020, dar ar fi o soluție extraordinară ca o parte din traficul care astăzi tranzitează municipiul Târgu Jiu să poată să folosească această centură. Cred că este una dintre soluțiile cele mai bune pe care le putem oferi în acest moment cetățenilor care parcurg traseele din municipiu, să folosească acea centură pe care sperăm să o realizăm în perioada următoare”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Edilul a anunțat că și planurile parcelare care vor ajuta la despăgubirea oamenilor afectați de centură vor fi gata în câteva luni. Lucrările pot fi demarate însă și în lipsa acestora. Cum e posibil, a explicat primarul: „Ne-am făcut toate calculele. Ne-am făcut temele. Avem o firmă, licitație e finalizată din 2018, pentru o societate care se ocupă de cadastrul sistematic pe acea porțiune de centură a municipiului. Planurile parcelare vor fi gata undeva la jumătatea acestui an. Nu sunt, în acest moment, blocați de activitatea pe care Primăria Târgu Jiu trebuia să o realizeze din 2012. Există un culoar expropriat pe care societatea care va câștiga licitația poate să efectueze lucrări. Noi, ulterior, acele planuri trebuie să le realizăm pentru despăgubirea cetățenilor afectați de centura realizată la Târgu Jiu. Pot să realizeze investițiile fără niciun fel de problemă”.

151 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea acestei lucrări. Banii vin de la Compania Națională de Investiții.

Vizualizări: 1,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: