Peste șapte mii de turiști la Rânca

Vremea bună și zăpada au făcut ca două pârtii să fie deschise în stațiunea Rânca, din județul Gorj. Funcționează în condiții excelente și s-au umplut de turiști în primele zile din anul 2020. În total, peste șapte mii de turiști din toată țara și-au făcut rezervări la Rânca și petrec în stațiune până duminică.

Și telescaunul deschis în acest an este o atracție în plus pentru turiștii care au ales Rânca drept destinație de vacanță. „Este foarte frumos. Am schiat toată ziua. Suntem aici de patru zile și rămânem până duminică. Am venit de la Constanța și venim în fiecare an de sărbători aici. Este superbă atmosfera”, a spus o turistă. „Vremea este bună, zăpada la fel. Sunt niște peisaje ca în străinătate, în Austria. Ne place foarte mult aici. Am venit cu câțiva prieteni și am învățat deja să schiem”, a spus un alt turist. „Este foarte frumos, dar este și aglomerat. Prindem greu o tură pe schiuri, se stă la coadă, dar merită așteptarea”, a spus un alt turist.

Numai în aceste zile, după ce au plecat aproape toți turiștii care au avut rezervări de Revelion, au ajuns la Rânca alți peste șapte mii de turiști care vor rămâne până duminică. „Din perioada ignatului, s-a redeschis telescaunul Păpușa, lumea se strânge mai mult la Rânca. Au plecat cei care au stat la noi de Revelion, au venit cei care au următoarele trei, patru nopți asigurate la noi. Așteptăm pe 5 ianuarie alți turiști. Este foarte multă voie bună și turiștii au ce vedea și ce face la Rânca”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Cei mai atrași de schiuri și zăpadă sunt copiii. Învață repede să schieze. „Pârtia M1 și Telescaunul Păpușa sunt în stare foarte bună de funcționare. Sunt foarte mulți copii care învață să schieze aici. Multe familii aici își învață copiii să schieze, după care pleacă în străinătate”, a mai spus Pănescu.

Vizualizări: 5,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: