S-a deschis sezonul de schi la Rânca. Zăpada ajunge și la o jumătate de metru

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. De sâmbătă, 14 decembrie, se va putea schia în stațiunea Rânca. Va putea fi încercată, după câțiva ani, chiar și pârtia din zona Păpușa, acolo unde turiștii vor avea acces și la telescaun.

Toate pârtiile din stațiune vor deveni funcționale de la sfârșitul acestei săptămâni. Zăpadă este din belșug, iar turiștii au sunat deja cabanierii să facă rezervări când au văzut peisajele de poveste de la munte. „Managementul domeniului schiabil anunță că, de sâmbătă, 14 decembrie, toate pârtiile din Rânca vor fi funcționale, începând cu ora 9, inclusiv pârtia de pe Păpușa, la telescaun”, a fost anunțul administratorului domeniului schiabil din stațiune.

O surpriză pentru turiști va fi deschiderea pârtiei din zona Păpușa. Aceasta nu a mai fost îngrijită de câțiva ani. Tot aici, iubitorii muntelui vor putea folosi și telescaunulul. Instalația nu va fi deschisă doar pentru schiori, ci și pentru turiștii care vor câteva fotografii la înălțime. „Din acest weekend, se va deschide pârtia M1 și probabil și celelalte pentru că avem zăpadă undeva la 40-50 de centimetri. Pârtia M1 cel puțin este funcțională. Așteptăm turiștii. Și-au făcut rezervări. Urmăresc mereu și camerele live ca să vadă cum arată pârtiile din Rânca”, a explicat Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

În apropierea sărbătorilor de iarnă, circa 5.000 de turiști și-au făcut rezervări la Rânca.

Vizualizări: 2,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: