Peștera "fără capăt" din Gorj, căutată de mii de turiști. Surpriza de care au avut parte! 

Turiștii se bucură de ultimele zile de vacanță înainte de începerea noului an școlar. Peșterile din Gorj au fost destinațiile preferate, weekendul trecut, pentru mii de turiști. S-au bucurat de peisajele impresionante din caverne, dar și de legendele locului. La Peștera Polovragi, vizitatorii au avut parte și de o surpriză. Ghizii i-au întâmpinat îmbrăcați în straie populare și cojoace, iar turiștii au fost fascinați de această imagine. 


Mii de turiști au ales peșterile din Gorj în ultimul weekend de vară. Cum mai sunt câteva zile până începe școala, toată lumea se bucură de fiecare moment petrecut în mijlocul naturii. 


Peștera Polovragi a fost obiectiv de neratat pentru cine a ajuns în Gorj. Stau dovadă și imaginile surprinse, duminică, la peșteră. Vizitatorii din toate colțurile țării au rămas impresionați de frumusețea zonei, de legendele țesute în jurul peșterii, dar și de ghizi. "Este prima dată când venim aici. Suntem din Constanța. Este un loc superb aici. Ne-a plăcut foarte mult peșteră. Am fost fascinată de modul în care ghidul ne-a transpus în poveste, mi-am și imaginat cum au trăit aici dacii. Știam ceva din legendele cu Zamolxe, dar este un sentiment unic când descoperi lucruri noi. Am fost foarte încântată și de ghid. Este o idee foarte bună să-i găsim îmbrăcați așa frumos, in haine populare", a spus o turistă. 


În special în weekend, ghizii se îmbracă în straie populare. "Noi suntem din Tulcea. Mai întâi la intrare, mi-a atras atenția ghidul, cum era îmbrăcat, cu cojocul. Am și făcut un selfie cu el. Iar locul este superb. Nu doar peștera, ci și împrejurimile. Cu siguranță, vom reveni", a spus un alt turist.


Peștera este căutată de turiști și pentru energia pozitivă cu care spun că se încarcă odată ce pășesc în grotă. Bio-energoterapeuţii consideră Polovragiul cel mai bun loc pentru tonifierea generală a organismului.

Galerie foto






Vizualizări: 4,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: