Selfie cu măgărușii, noua atracție de pe Transalpina

Cine a ajuns pe Transalpina la sfârșitul acestei săptămâni a avut parte de o surpriză. Zeci de măgăruși plecați cu ciobanii în transhumanță au întâmpinat turiștii. S-au lăsat fotografiați și au primit, în schimb, fructe, pâine său mămăliguță. 

Selfie-ul cu măgărușul a devenit noua atracție de pe cel mai înalt drum din România. Odată ce ai trecut de granița dintre județele Gorj și Vâlcea, dai nu doar peste turmele de oi, ci și peste măgărușii care sunt atât de prietenoși încât aproape că intră în mașinile turiștilor. "Noi venim din Baia Mare. Este a doua oară când venim pe Transalpina, dar niciodată nu am vazut turmele atât de aproape și nici măgărușii. Sunt foarte prietenoși, cuminți, au stat chiar si la selfie. Este magnific aici", a spus o turistă. 

"Am rămas impresionată că am încetinit ca să admirăm peisajele mai bine și aproape că a vrut să intre peste noi un măgăruș. M-am simțit ca la vamă. Erau patru măgari pe marginea drumului, fiecare la câte o mașină. Le-am dat mere și pâine. Au terminat tot și ar mai fi vrut. Este un peisaj pitoresc și niște amintiri de neuitat", a spus un alt turist. 

"Noi îi considerăm o nouă atracție pentru turiști. Vin, se pozează cu ei, le dau de mâncare. Mămăliga e un deliciu pentru ei, cum să nu mănânce. Mănâncă ce li se dă. Măgarii au fost dintotdeauna pentru noi de folos. Când plecăm toamna cu oile, când ne întoarcem. Acum sunt de folos aici pentru turiști", a spus băcița Mărioara Babu, de pe Transalpina.

Galerie foto




Vizualizări: 1,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: