Petiţia online pentru Sorina a bătut toate recordurile. Câte semnături au fost strânse!

Cazul fetiţei din Baia de Aramă care a fost dată spre adopţie unei familii din SUA a sensibilizat puternic cetăţenii români din ţară sau din străinătate. O petiţie online, iniţiată în urmă cu o lună, sub denumirea „Sorina merită un viitor în România, alături de familia ei”, a dat peste cap toate recordurile site-ului www.petiţieonline.com.

Dacă în primele zile de la lansarea online semnăturile pentru Sorina erau de ordinul sutelor, numai ieri, după ce fetiţa a fost luată cu forţa din casa în care a crescut, peste 100.000 de persoane au semnat online această petiţie prin care se solicită practic ca fetiţa să rămână în România.

Timp de aproximativ o lună, petiţia fiind iniţiată pe data de 22 mai, aceasta a strâns aproximativ 1000 de semnături, dar numai vineri, ziua în care cazul acesta a culminat cu luarea cu forţa a Sorinei de la familia care a crecut-o, au semnat 102.961 de persoane şi numărul celor care sunt mişcaţi de acest caz continuă să crească de la o oră la alta. Aproximativ 24 000 de oameni şi-au pus semnătura online sâmbătă pe această cerere a familiei de a păstra copila.

Petiţia pentru Sorina este cea mai votată din ultimele 24 de ore, dar şi din ultimele 30 de zile şi, după semnăturile acumulate vineri, este cea mai populară petiţie din acest an. În ritmul în care se primesc semnăturile pentru acest caz, în curând petiţia pentru Sorina poate deveni cea mai votată petiţie activă a site-ului petiţieonline.com din toate timpurile, fiind acum pe locul doi la capitolul petiţii active, devansată doar de petiţia care solicită interzicerea defrişării pădurilor din România, care a trecut de 170.000 de semnături, dar care este activă de peste trei ani, fiind iniţiată din anul 2016.

Nu atât cazul în sine i-a unit pe oamenii care au semnat petiţia cât modul în care oamenii legii au procedat, cu brutalitate, traumatizând un copil de doar opt ani.

Iată conţinutul petiţiei online care poate fi semnată  AICI. 

„Sorina este o fetiță de 8  anișori crescută în plasament  de o familie de români, de la câteva luni. Aceștia și-au manifestat în repetate rânduri intenția de a o adopta, însă demersurile lor nu au avut succes.

Alături de Sorina, această familie a mai luat în plasament o alta fetiță de aproximativ aceeași vârstă, pe care a reușit să o adopte. Fetițele au fost crescute foarte frumos, educate, iubite nespus și nu le-a lipsit absolut nimic.

Deși familia de români a luptat să o adopte și pe Sorina, dorința le-a fost zădărnicită de interesul manifestat de o familie de romani stabilită în America, pe care statul o susține. Familia Sorinei este disperata sa nu își piardă copilul iar Sorina este traumatiza numai de gândul că ar putea fi smulsă de lângă cei pe care ii iubeşte și o iubesc nemărginit.

Părinții, sora și fratele Sorinei i-au asigurat un viitor frumos, muncind pentru ea și sora ei încă de când erau bebelușe.

Încercăm prin aceasta petiție să atragem atenția celor ce se pot implica în acest caz pentru a ii ajuta să îşi păstreze familia unită.

Sorina are un viitor frumos în România!

Sorina este româncă!

Sorina este iubită!

Sorina vrea sa rămână cu familia ei!

Sa luptam pentru Sorina!”

Atenție! Semnăturile care au adrese de e-mail incorecte sau neconfirmate nu se vor valida. De asemenea aceeași adresă de e-mail nu poate fi utilizată la mai multe semnături; acestea vor fi invalidate.

Vizualizări: 4,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: