Noua familie dă presei fotografii cu Sorina zâmbitoare

Familia adoptivă a Sorinei, fetița de opt ani din Baia de Aramă luată cu mascații de lângă asistentul maternal care o crește de la un an, a dat presei fotografii cu fetița zâmbitoare și mâncând, mesajul fiind că și-a revenit după trauma suferită.

Psihologii sunt însă de părere că refacerea va fi un proces de durată, iar starea copilei se poate schimba de la un minut la altul. „Copilul e foarte bine, şi-a revenit, a mâncat, şi-a desfăcut cadourile şi se joacă cu fratele său. Pe drum copilul şi mama adoptivă au discutat şi au făcut un pact, au convenit că vor fi bune prietene, cu o condiţie ca mama adoptivă să o lase să se facă ce vrea ea când va fi mare”, au declarat apropiaţi ai familiei pentru PS News, publicația care a prezentat în premieră fotografiile.

Sorina este un copil care a ajuns de la un an și două luni la asistenta maternală din Baia de Aramă, alături de altă fetiță, cele două crescând ca surorile. Cea mică a fost deja adoptată, iar familia din Baia de Aramă vrea să o adopte și pe Sorina, decât să ajungă în SUA și să nu mai știe nimeni de ea. Familia de româno-americani are însă hotărârea de adopție, dar în loc ca aceasta să fie pusă în practică de un executor judecătoresc, s-a apelat la o cale nemaiîntâlnită. Asistenului maternal i-a fost desfăcut contractul de muncă în luna mai, pentru a putea fi acuzat de lipsire de libertate a minorei. O procuroare de la Craiova, Maria Pițurcă, a mers la casa ei chipurile pentru a face percheziție și a strânge probele lipsirii de libertate, dar în realitate luând copila cu forța, protejată fiind de polițiști. Individa este acum cercetată de Parchetul General, existând posibilitatea să fie acuzată ea însăși de lipsire de libertate și rele tratamente aplicate minorului. Potrivit legii, americanii ar fi trebuit să apeleze la un executor judecătoresc, dar calea legală a fost evitată pentru că, dacă executorul constata că fetița se opune, ar fi dispus o perioadă de consiliere care putea dura și câteva luni.

Premierul Dăncilă a cerut până luni informații complete despre acest caz, care a fost principalul subiect de dezbatere vineri la toate televiziunile de știri.

Foto - scrisoarea Sorinei cu dorința de ziua ei

Vizualizări: 12,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: