Parchetul General anunță că verifică procurorul care a târât fetița din Baia de Aramă - VIDEO

Procurorul general a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova după ce presa a relatat că un procuror al instituţiei ar fi bruscat-o pe fata de opt ani luată de la locuinţa asistentului maternal din Baia de Aramă. Verificările vizează modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în acest caz, inclusiv în ceea ce priveşte coordonarea activităţii de efectuare a percheziţiei domiciliare de vineri.

Reprezentanţii Parchetului General anunţă că, având în vedere aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziţii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind împrejurările şi modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a exercitat supravegherea cercetării penale în cauza mediatizată, inclusiv în ceea ce priveşte coordonarea activităţii de efectuare a percheziţiei domiciliare din ziua de 21 iunie 2019.

Controlul va fi făcut de către procurori din cadrul Serviciul de Îndrumare şi Control, arată sursa citată.

Un echipaj format din mai multe dube de mascaţi şi maşini de poliţie a ajuns vineri, la ora 08.30, la poarta familiei din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Sub pretextul unei percheziţii s-a intrat în curte. Procurorul Maria Pițurcă a intrat în casă şi a bruscat minora şi a scos-o afară, lovind-o de pavele. Copila a fost târâtă pe jos şi, în loc să fie urcată în maşina unei autorităţi publice, a fost urcată în maşina unui avocat. Se pare că fetița este la cuplul de româno-americani care a adoptat-o, la Craiova, dar nimeni nu știe în ce stare este.

Avocatul asistenului maternal a explicat presei că procedura normală era să vină un executor judecătoresc la fața locului, pentru a o lua pe Sorina și a o duce la familia adoptivă. Dacă executorul judecătoresc constata că fetița se opune, ar fi urmat un program de consiliere care ar fi putut dura și câteva luni.

Reamintim că Sorina a fost crescută de asistentul maternal de la vârsta de un an și două luni și a refuzat să fie luată de lângă oamenii cărora le spune mamă și tată, deși există o hotărâre judecătorească prin care a fost dată spre adopție unor americani.

Vizualizări: 5,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: