Petrecere în pădurea de la Drăgoieni. Cine nu are voie să participe!

După doi ani de restricții, târgujienii sunt invitați la una dintre cele mai mari sărbători câmpenești. Prima va avea loc pe 1 mai, în Pădurea de la Drăgoieni, iar pe 8 mai distracţia târgujienilor se mută în Poiana Narciselor de la Preajba. Peste 30 de comercianți și-au anunțat prezența până acum, însă autoritățile locale spun că numărul va crește mai ales că aceștia nu vor plăti taxă pentru a participa la bâlci.

”Sunt evenimente tradiționale pe care municipalitatea le organizează. Ne-am gândit în mod egal la comercianți, dar și la participanți. Astfel, pe data de 1 Mai, am organizat primul eveniment în Pădurea de la Drăgoieni, așa cum a fost și în anii trecuți, iar pe data de 8 Mai, în Poiana Narciselor. Aceste evenimente nu sunt cu costuri. Avem câteva parteneriate cu Școala Populară de Artă și Palatul Copiilor, dacă este nevoie. Am încercat să diminuăm cât putem de mult costurile, mai ales că, pentru ambele evenimente, comercianții nu plătesc taxă pentru această petrecere câmpenească”, a spus primarul Marcel Romanescu.

În zăvoiul din localitatea Drăgoieni vor fi amplasate zeci de terase cu mici şi bere, dar şi comercianţi de diferite produse. ”Și-au anunțat prezența 31 de comercianți, dar ne așteptăm ca până pe data de 1 Mai să mai vină. Am avut și discuții pentru desfășurarea corectă a acestor evenimente. Vrem să creăm mai multe locuri de parcare, mai ales la Pădurea Drăgoieni. Competiția este bine venită între comercianții din Târgu Jiu și nu numai”, a mai spus edilul.

A fost interzisă comercializarea produselor second hand la petrecerea câmpenească de 1 mai. Edilul spune că persoanele care se ocupă cu vânzarea hainelor la mâna a doua au un târg special amenajat pentru a-și vinde marfa.

”Am văzut ce s-a întâmplat în 2018 și 2019. În primul rând, nu este tocmai civilizat să vedem acele haine înșirate pe terenul de la pădurea de la Drăgoieni. Pe de altă parte, se crea un disconfort pentru cei care participau la acele evenimente și atunci am preferat să mărim spațiile comerciale pentru cei care vin cu produse noi. Cei care vindeau înainte produse second-hand au de data aceasta târgul lor. Trebuie să înțeleagă că, dacă am amenajat acel spațiu pentru ei, din acel moment, produsele second-hand se vând doar acolo”, a mai spus Romanescu.

Vizualizări: 6,643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: