Petrecere pentru 1.800 de pensionari din Târgu Jiu

O mega-petrecere a fost organizată luni după-amiază pentru pensionarii din municipiul Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor. Ziua respectivă, sărbătorită pe 1 octombrie, a fost marcată decalat, participanții simțindu-se cu toții foarte bine. Nu mai puțin de 1800 de persoane s-au distrat la localurile aflate pe Insuliță, pentru alți 300, care nu s-au putut deplasa, municipalitatea oferind pachete menite să le arate că gândul este și la ei într-o astfel de zi.

Cei care au venit la petrecere s-au distrat însă pe cinste, unii remarcând că este prima sărbătoare de acest gen pe care o organizează actualul primar Marcel Romanescu. Edilul a fost și cel care a adresat un scurt cuvânt de bun venit oaspeților, dar fără să fie anunțat la microfon, așa cum se întâmpla în anii trecuți. În plus, Romanescu a fost singur la microfonul de la care a vorbit mulțimii, viceprimarii orașului fiind la masă împreună cu președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, și prefectul Ciprian Florescu. În anii trecuți, Florin Cârciumaru le dădea cuvântul și acestora pentru a adresa câteva cuvinte, de fiecare dată fostul edil avându-i alături pe cei menționați.

Discursul primarului a trecut însă repede, iar oamenii s-au bucurat cât au putut nu neapărat de meniul care li s-a oferit, ci de muzica și atmosfera din sala de petrecere. Unii s-au bucurat și că s-au putut reîntâlni cu prieteni vechi, dar și pentru că au putut face o horă împreună. „Suntem trei foste colege de muncă și nu ne-am văzut de ani de zile. Două dintre noi am fost în Anglia plecate, am revenit de curând acasă, dar nu ne-am mai întâlnit de nu știu când. Nu vă dați seama ce bucurie a fost pe noi să ne revedem aici. E minunat că cei de la Primărie s-au gândit și la noi, cei care am construit această țară cu ani în urmă. Totul ne place foarte mult, dar cea mai mare bucurie este reîntâlnirea noastră”,  a spus una dintre gorjencele participante la petrecere.

Horele de mână și sârbele s-au ținut lanț, vârstnicii nedând semne de oboseală, deși mulți dintre ei aveau și peste 80 de ani. Unul dintre ei, Ion Castravete, a jucat chiar dacă se ținea în baston. Spune că nu i-a fost greu deloc și chiar a reușit să țină pasul tot timpul cu cei lângă care s-a prins în horă. „Sunt de zece ori operat și uite că mai pot. Caut o fată frumoasă și să vezi ce mai joc după aia. De baston nu mă despart, că fără el nu se poate de acum încolo”, a spus bărbatul.

Vizualizări: 1,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: