Primul pod peste râul Ciocadia

Autorităţile locale din Bengeşti Ciocadia au obţinut finanţare pentru a construi primul pod peste râul Ciocadia. Primarul Victor Geogia spune că oamenii n-au avut niciodată pod în zonă şi traversau râul pe o punte pietonală. Cei mai avantajaţi de această construcţie sunt locuitorii unui cătun din Ciocadia, care vor putea ajunge mai uşor la gospodăriile lor de peste apă.

În satul Ciocadia din Bengeşti Ciocadia n-a fost niciodată un pod ca lumea, spun autorităţile locale. Abia acum primarul a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală să facă unul. „Nu este pod, oamenii trec pe o punte şi am luat hotărârea în Consiliul Local să construim un pod în Ciocadia. Este vorba despre un cătun în care sunt vreo 25 de gospodării. N-a fost niciodată pod şi noi am făcut un proiect să-l facem pe tuburi, 21 de tuburi, un proiect care era de o valoare mai mică, dar Apele Jiului Craiova au spus că nu este bine şi nu ne-au dat aprobare”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengeşti Ciocadia.

După ce au refăcut proiectul, autorităţile locale l-au depus pe PNDL şi au obţinut o finanţare de peste 900.000 de lei. Chiar dacă în realitate execuţia podului costă 1,1 milioane lei, primarul spune că va suporta diferenţa de la bugetul local. „Este un proiect de aproape 1,1 milioane lei, însă finanţare am obţinut doar 900.000 de lei, restul suportăm din bugetul local. Era o punte pietonală şi eu mi-am exprimat de mai mult timp dorinţa de a-l construi, dar n-am putut să obţin finanţarea. Podul are 18 metri lăţime”, a precizat primarul din Bengeşti.

Pod peste Galbenu

Chiar în acest moment, autorităţile locale au în lucru un pod peste râul Galbenu, în satul Peticei. Este vorba despre un pod mare, de aproape 65 metri lăţime, podul urmând să fie inaugurat chiar în această toamnă. Valoarea lui a fost de 2,2 milioane lei. „În toamnă asta îl inaugurăm, la Peticei, deja s-au montat grinzile, se toarnă platforma şi după aia se asfaltează. Ăsta a costat mult, vreo 2,2 milioane lei dar e mare de 65 de metri lăţime peste râul Galbenu”, a declarat primarul din Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia.  

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: